Farme muznih krava OPG Josip Mužinić iz Donje Zeline(Križevčeca 24) pustit će u pogon dva nova nova mljekomata. Prvo otvaranje bit će u srijedu 20.07.2016. godine u 11,30 sati na adresi Echrlihova bb, Sopot, a drugo u 12,30 sati na adresi Hribarov prilaz bb (ispred oktogona), Dugave, Zagreb.

Zadruga Proizvodi sela izradila je Projektom direktne prodaje dnevno svježeg sirovog mlijeka i proizvoda od mlijeka (svježeg sira, vrhnja i putra) putem mljekomata i siromata kojim su obuhvaćeni  Grad Zagreb, Grad Zaprešić i Grad Velika Gorica.

Puštanje u rad  devetog i desetog  mljekomata u Gradu Zagrebu obavit će Pročelnik ureda za poljoprivredu Zagrebačke Županij mr.sc. Gordana Županac i Pročelnik Ureda za poljoprivredu Grada Zagreba  Emil Tuk

Pravi primjer kako pokrenuti hrvatsko selo je princip rada Mljekarsko-stočarske zadruge „Proizvodi sela“.Zadruga u malo više od godine dana rada niže uspjehe u direktnoj prodaji svježeg mlijeka i mliječnih proizvoda u gradovima i općinama Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije te gradu Zagrebu.

 Jedanaest zadrugara, sedam s prostora Zagrebačke županije, tri iz Krapinsko-zagorske županije i jedan s područja Zagreba, postigli su početkom godine dnevnu proizvodnju od 12.000 litara prvoklasnog mlijeka. Njihov projekt postavljanja mljekomata oduševio je kupce u  Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici.

Osim ostvarenog prihoda tu je zapošljavanje novih radnika, a zadrugari najavljuju i otvaranje novih proizvodnih pogona.