Tema o kojoj se najviše priča u hodnicima Gradske skupštine je sudbina taksi prijevoznika u Zagrebu. Naime, danas se na dnevnom redu dva prijedloga, jedan od strane SDP-a i jedan od strane HNS-a, da se maknu ograničenja o broju dozvola za taksiste i opet dobiju pravo da omoguće posebne pogodnosti svojim putnicima.

Kako tvrdi HNS-ov zastupnik Tomislav Stojak, liberalizacijom tržišta prošle godine je sve dobro funkcioniralo, a ograničenja su samo stvorila problem. “Mislim da su ovi prijedlozi nešto što se treba da. Mislim da će se tako ispraviti nepravda nanijeta prijevoznicima i građanima. Mi smo do prosinca 2015. najnormalnije funkcionirali s taksi tržištem u Zagrebu, sa nižim cijenama i boljom uslugom. Onda se netko sjetio da se ne mogu izdavati nove licence za taksiste, što je potpuno nerazumno. Također, ukinute su olakšice kojima su prijevoznici meni, Vama i svim građanima davali popuste na svoje usluge”, izjavio je Stojak.

Zastupnik se nada da “ima dovoljno razuma i kod kolega u oporbi” te da će se prijedlozi prihvatiti. “Ukoliko smatraju se trebaju doraditi neke finese u tim prijedlozima, mi smo spremni za suradnju”, zaključio je Stojak.