FUTSAL

U futsalu su odigrane utakmice osmine finala muškog turnira. Nastupila su sva tri hrvatska predstavnika, a prolazak u četvrtfinale osigurali su VERN i Sveučilište u Zagrebu. Obje momčadi zabilježile su uvjerljive pobjede. VERN je bio bolji od kolega iz Izraela s 3:0, dok je Sveučilište u Zagrebu sa 7:2 nadigralo češku Ostravu.

Upravo će se hrvatski predstavnici naći danas u međusobnom dvoboju koji je na rasporedu danas u 20:00 sati u dvorani Martinovka. Sveučilište u Splitu kao treći hrvatski predstavnik, bio je manje sretan te je nakon poraza od portugalskog Sveučilišta Coimbra završio borbu za medalju.

Danas su na redu i četvrtfinale utakmice u ženskoj konkurenciji. Od hrvatskih predstavnika u borbi za medalju ostalo je Sveučilište u Zagrebu. Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati u dvorani Sutinska vrela, a za mjesto među četiri najbolje ekipe borit će se sa portugalskim Sveučilištem Minho.

ODBOJKA

Danas kreću četvrtfinalne utakmice sa Sveučilištem u Zagrebu u obje konkurencije.

OdbojkaPrvi će na teren već u 9:30 sati ujutro u dvorani Trnsko nastupiti muška momčad Sveučilišta u Zagrebu i to protiv kolega iz Srbije, Sveučilišta u Nišu.

U isto vrijeme na teren će i ženska postava zagrebačkog Sveučilišta, njima će se na putu do medalju naći studentice sa švicarskog Sveučilišta Lausanne. Utakmice će se održati u dvorani Bojan Stranić na Mladosti.

STOLNI TENIS

Od danas s natjecanjem kreću studenti sportaši u para stolnom tenisu. Oni će tako, uz plivače para sportaše biti predstavnici svojih sveučilišta te se natjecati paralelno sa svim kolegama po čemu su Europske sveučilišne igre u Hrvatskoj posebne.
Natjecanja će se održavati u dvorani III zagrebačkom Doma sportova, gdje je jučer završilo timsko natjecanje. Ženska momčad Sveučilišta u Zagrebu osvojila je broncu. Od danas na redu je i individualno natjecanje u muškoj i ženskoj konkurenciji.

EGZOTIČAN I ATRAKTIVAN SPORT NA ESI2016

Od danas kreću natjecanja u još jednome sportu. U dvorani Fothia na zagrebačkom Velesajmu početak natjecanja napokon su dočekali studenti sportaši u jednom sportu koji je relativno nepoznat široj publici. U ovom sportu natjecat će se 17 timova, a Hrvatsku će predstavljati sveučilišta iz Splita, Rijeke, Zagreba te predstavnici Algebre.
Danas su na rasporedu i natjecanja u odbojci na pijesku gdje su na redu doigravanja, te natjecanja u golfu i bridžu.

Napomena: Na službenoj web stranici Igara nalazi se popis osvojenih medalja po sveučilištima http://eug2016.com/medals/
Na linku iznad samog popisa nalazi se detaljna tablica osvojenih medalja prema održanim sportovima te zemljama natjecateljima, a ista će se kontinuirano ažurirati.

Sve ostale rezultate i informacije možete pronaći na:

Results


http://eug2016.com/