Nove vizualne vrijednosti(NVV) je višegodišnji kustoski projekt tandema Tarwuk, koji čine umjetnici Bruno Pogačnik Wukodrakula i Ivana Vukšić s adresom u New York. Projekt se odvijao u više faza u New Yorku i Zagrebu u suradnji s međunarodnim vizualnim umjetnicima, te završio prezentacijom publikacije i izložbe foto-eseja Hrvoja Slovenca u Galeriji Kranjčar.

Projekt koji je sinoć predstavljen u Galeriji Kranjčar se pokreće pozivom 14ero umjetnika i umjetnica koji šalju svoj digitalni rad da bi ga se otisnulo na A3 format. Radovi se zatim ugrađuju u zidove kluba internacionalne poznate franšize koji se brendira kao mjesto za uspješne kreativce, u vrijeme njegova građenja na Lower East Side u New Yorku. Nakon što su radovi postavljeni ispod izolacije i zagrađeni knaufom, zidovi su obojani i nema fizičkog traga ove akcije u prostoru – postoji reprezentacijski materijal u obliku foto-eseja Hrvoja Slovenca i knjige projekta koji komuniciraju s publikom. Pozicionirajući se u odnosu na ovaj kontekst, Tarwuk organizira izložbu nekih od najzanimljivijih lokalnih i međunarodnih umjetnika koja je skrivena od digitalnog svijeta i nevidljiva za publiku.

Na projekt se osvrnula i Vanja Žanko, svojevrsna kustosica zagrebačke izložbe:”Otvorenje projekta New Visual Values unio je dašak atmosfere New Yorka u Zagreb. Inovativnim formatom izložbenog postava i neposrednom medijacijom projekta prema publici. Publikacija povezuje umjetnike iz Zagreba i New Yorka čiji naručeni radovi za ovaj projekt progovaraju transnacionalnim jezikom o odnosima tijela u pokretu i prostora u arhitekturi. Nakon ove, priprema se promocija u New Yorku.

TARWUK je umjetnički kolektiv osnovan 2014. godine, čija umjetnička praksa je suradnička i interdisciplinarna Svojiim radovima stražuju inovativne mehanizme prezentacije, distribucije i konzumacije umjetnosti.

Razvoj i rast kulture digitalnih slika, koja je virtualno učinila više stvarnim od onoga što se događa u fizičkom svijetu, rezultirao je time da život živimo brže nego ikada. Svakodnevica nam je ispunjena sa stotinama instant zadovoljstava koje proživljavamo kroz konzumaciju tuđih iskustava putem digitalnih slika. Umjetnost se valorizira, kupuje i prodaje preko istih tih digitalnih reprezentacija. Izložbe su postale svojevrsni brending galerija i institucija, povlastica za one koji traže fizički kontakt.