Zagrebačke fontane i ove će godine ugostiti spektakularno natjecanje u bacanju kugle. U ponedjeljak, 5. rujna na prostoru ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice bit će održan 2. Memorijal Ivana Ivančića.

unnamed (2)Organizatori Hanžekovićevog memorijala za večer uoči mitinga najavljuju još atraktivnije natjecanje negoli prethodnih godina, budući da je pozornica na kojoj će bacati najbolji svjetski kuglaši bogatija za tri nove fontane. Slika koja će u izravnom prijenosu otići u 70 zemalja svijeta bit će, tako, uistinu impresivna. Baš kao što su to već godinama rezultati bacača kugle na Hanžeku – rekord mitinga Christiana Cantwella je 22.22 metra!

unnamed (3)Budući da je Memorijal Ivana Ivančića već zauzeo važno mjesto u kalendaru Svjetske atletske federacije – lani smo pokraj fontana vidjeli rekord Oceanije Toma Walsha i svjetski juniorski rekord Konrada Bukowieckog – arhitekti su nastojali bacalište što bolje uklopiti u obogaćeni ambijent. Prema najavama, na njemu bismo osim najboljih hrvatskih bacača trebali 5. rujna gledati i većinu onih koji će nastupiti u finalu predstojećih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

unnamed (4)Dan kasnije, na stadionu Mladosti na Savi će biti održan IAAF World Challenge miting Zagreb – 66. Memorijal Borisa Hanžekovića.