Nakon što se izborio zajedno sa sugrađanima, čiju je peticiju prije 4 mjeseca potpisalo više od 700 sugrađana, da se livadi na zagrebačkom jezeru Jarun, između ulica Hrgovići, Hrvatskog sokola i Aleje Matije Ljubeka, dodijeli status prostora za boravak pasa i njihovo puštanje bez povodca uz nadzor vlasnika, a u skladu s Odlukom o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak održao je danas na livadi press konferenciju.

Zagreb, 29. srpnja 2016.- Potpredsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i zastupnik u Gradskoj skupstini Grada Zagreba, Tomislav Stojak, organizirao je konferenciju za medije na Jarunu, na livadi za pse, na temu: "Virtualna" ograda na livadi za pse na Jarunu. Foto: Mario CUZIC/ZNA
Zagreb, 29. srpnja 2016.- Potpredsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba i zastupnik u Gradskoj skupstini Grada Zagreba, Tomislav Stojak, organizirao je konferenciju za medije na Jarunu, na livadi za pse, na temu: “Virtualna” ograda na livadi za pse na Jarunu.
Foto: Mario CUZIC/ZNA

“Na livadi smo, odluku smo jednoglasno usvojili na sjednici Gradske skupštine krajem travnja, uz amandman gradonačelnika kojeg sam kao predlagatelj odluke prihvatio, da se primjenjuje od 01.8. jer će u međuvremenu Grad Zagreb postaviti ogradu na livadu. Prošla su tri mjeseca, za dva dana počinje primjena, gdje je ograda? Živimo li zbilja u “virtualnom” svijetu pa nam i za ogradu treba aplikacija da bi je vidjeli, kao za, recimo, Pokemone?”, istaknuo je zastupnik Stojak i dodao: “Zašto se morala odgoditi primjena ove odluke tri mjeseca kada se ništa nije napravilo za to vrijeme usprkos odluci? Kako se to donose odluke, kako se planiraju aktivnosti? Ako se gradska uprava ovako odnosi prema ogradi na livadi za pse na Jarunu, što onda možemo očekivati kod nekih drugih, puno “skupljih” odluka?”.

Naši sugrađani i njihovi ljubimci nisu “virtualni”, oni su stvarna živa bića, te ne zaslužuju da ih se vuče za nos i da se ne provode odluke koje Gradska skupština usvoji, a tiču se kvalitete njihova života u Zagrebu, istaknuo je Stojak i izrazio svoje veliko nezadovoljstvo ovakvim radom gradske uprave.

“Ne zaslužujemo ovakav odnos gradske uprave, građani Zagreba zaslužuju upravu koja brine o njihovim potrebama.”, zaključio je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak svoju današnju press konferenciju na Jarunu.