Gornjogradske coprnice su vrlo popularan kulturno turistički obilazak u kojem vas coprnice vode u magičnu šetnju Zagrebom. Projekt je podržan od strane Turističke zajednice Grada Zagreba i edukativno-zabavnog je karaktera. Obilazak je prikladan jednako i za ljubitelje povijesti, kao i one željne magije i mistike.

Nakon velikog interesa u srpnju i dodatnih termina obilazaka; građane pozivamo da svaki petak, subotu i nedjelju u 21h, od 12.-28.08.,  rezerviraju svoje mjesto i postanu dio LISTE ZAČARANIH.

Spajajući humor, vjerovanja o vješticama i stvarnim praksama te povijesnim činjenicama, turistička vodičica obučena u coprnicu će vas pozvati da sjednete s njom u vremeplov i uđete na kratko u svijet magije, mistike i vještičarenja. Tura počinje na Trgu Bana Jelačića, kod Manduševca – upravo tamo gdje su se po nekim vjerovanjima i sastajale coprnice. Nastavlja se preko male skrivene uličice do Katedrale, Opatovine, Kamenitih vrata, Markovog Trga, ispred Klovićevih dvora, a završava se kod Tuškanca.

Na toj misterioznoj putanji kojom ste zasigurno više od nekoliko puta prolazili, ovaj put će se skinuti veo između sadašnjosti i prošlosti. Tako ćete susresti Katu Cankovicu i saznati što je coprnički obrt. Imati ćete priliku iskušati proročke moči Sibile i okrenuti Kolo Sudbine. Osim toga Marija Oršić će vam otkriti svoju priču, a saznati ćete sve i o Črnoj školi, Grabancijašima, spaljivanju vještica, a ponešto i o ljubavnim napitcima. Iznenaditi čete se što se sve odvijalo ispred Katedrale, a i kipa Djevice Marije.

Sudionicima je bilo čarobno, mistično, duhovito, zabavno i edukativno, a i puno iznenađenja. Kažu da i Gornji Grad sada gledaju drugačije – kroz veo mistike.

Saznajte o našoj turi više na www.zgc.hr i pratite nas što radimo na Facebooku i Instagramu. Naš „ coprnički obrt“ nikada ne spava i uvijek kuhamo nešto novo i zanimljivo poput rođendana ili obilazaka za poslovne grupe.

Ovaj neobičan obilazak je prikladan i za djecu, koja se zbog jake imaginacije vrlo lako uživljavaju u priče i interaktivne elemente. A ako imate kućne ljubimce, možete i njih povesti bez straha da će završiti kao dio čarobnog napitka. Coprnice vole svoje životinjske prijatelje.

Cijena je magičnih 111 kn po osobi, djeca do 16 godina plaćaju 88 kn. Djeca do sedam godina sudjeluju gratis.
Prijave obvezne, broj mjesta ograničen.

Sudionici osiguravaju svoje mjesto prijavom na mail, info@zgc.hr ili tel 091/5542020!
Osigurani rukom rađeni darovi za sudionike obilaska!

Vrijeme početka 21h, trajanje 90 min