U četvrtak 11. kolovoza 2016.godine održana je tiskovna konferencija Darka Klasića, vijećnika HSLS-a GČ Črnomerec i tajnika GO HSLS-a Grada Zagreba i  Krešimir Končić vijećnik GČ Trnje, na temu “Propadanje infrastrukture Grada Zagreba”.. Na konferenciji su govorili i vijećnik GČ Maksimir Zvonko Rutar , vijećnik GČ Sesvete Stjepan Vuglek ,  vijećnik MO Jelenovac Branko Kasalo, kao i građani ulice Josipa Šabana i Ivana Oršanića.

Izvještaj s tiskovne konferencije prenosimo u cijelosti te ga možete pročitati u nastavku.

U rujnu su izvanredni nacionalni izbori na kojima je gradonačelnik poželio postati premijer pa  već drugu godinu uzastopce  mala je vjerojatnost da će proračunski  novac građana Zagreba biti   uložen u obnovu zagrebačke infrastrukture prema već donesenom proračunskom planu i na način kao što je predlagala mjesna samouprava i zahtijevali građani.

Gradonačelnik je jučer u Kninu izjavio da će  kao budući premijer  služiti građanima kao što to radi u Zagrebu, – 16 sati dnevno, 365 dana u godini bdijući nad svakim kutkom Zagreba. Stvarnost  zagrebačkih ulica i naselja ga demantira jer nemaju svi građani  adekvatno uređene kolnike, priključak na kanalizaciju i vodovod,  iako im  iste gradska uprava redovito obračunava uz najveći prirez i komunalne  režijske troškove.

U proteklih 16 godina utrošeno je  20 000 000 000 $ na očigledno neke druge projekte . Danas ipak imamo Donje Prekrižje na elitnom Pantovčaku, Vinogradi odvojak , Mali Bijenik, Galoviće,  Ulicu Ivana Oršanića i da dalje ne nabrajamo lokacije  koje nemaju sprovedene osnovne komunalne priključke, a ulice kao što je Josipa Šabana , Dražice  i mnoge druge desetljećima čekaju uređenje novog kolnika iako su nebrojeno puta uvrštavane  u planove malih komunalnih akcija, u odlukama Gradske skupštine osigurana su i  proračunska sredstva  koja su potom nestajala nekim čudnim odlukama gradskih ureda i gradonačelnika na njima prikladnijim lokacijama (Zlatnim WC, fontanama , stupićima  itd.).

Licemjerno je i da podružnice Zagrebačko holdinga projekte od rekonstrukcije  200 m vodovoda ili kanalizacije  izrađuju i po deset godina , a da se istovremeno projekt  za fontane kod  Nacionalne sveučilišne knjižnice može napraviti u 6 mjeseci.

Pozivamo gradonačelnika da predizbornu kampanje  temelji na stvarnom rješavanju i  završavanju  infrastrukturalnih problema  građana Grada Zagreba , a ne da ti problemi služe  samo kao podloga za nova zaduživanja grada i građana te kao  predizborna obećanja od kampanje do kampanje.