Četvrto izdanje Ljetnog baletnog seminara u Sutivanu koje je okupilo dvadesetak polaznika počelo je u nedjelju u odličnoj atmosferi u dvorani Sokolana.

Pred polaznicima seminara su dva tjedna rada s vrsnim pedagozima, a kao i svake godine, a svoje će baletno umijeće javnosti prezentirati na završnom nastupu u subotu 6. kolovoza na igralištu Bunta u Sutivanu.

Podsjetimo, Seminar je zamišljen kao ljetna radionica za mlade plesače od kojih su se neki već dokazali na europskoj baletnoj sceni.

Ove godine značajno pojačanje već uigranoj ekipi – Almiri Osmanović, Ljudmili Šumarovoj, Jevgeniju Zakharcheko i Renati Skovron kao gostujući pedagog pridružit će se i ravnatelj baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Leonard Jakovina i Regina Kaupuža trenutna voditeljica Internacionalnog pribaltičkog baletnog natjecanja, inače baletni pedagog i koreograf.

Ova eminentna radionica od polaznika iziskuje naporan rad, međutim pruža i zadovoljtvo druženja, stjecanja novih znanja i prijateljstava u prekrasnom ambijentu Sutivana koji postaje neizbježnom ljetnom baletnom destinacijom.

Autor: Brač Online