Zagreb, 07. 09. 2016.- Foto Mario CUZIC/ZNA

Mnoštvo Zagrepčana, turista i prijatelja Zagreba posjetilo je 07. rujna 2016. godine otvorenje nove fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice. Iako je otvorenje fontane spojilo političare, političke kandidati i građane, vrlo brzo su predizborne kampanje pale u drugi plan.

Građani su jedva obraćali pozornost na uvodni govor gradonačelnika Bandića, no vrlo brzo su se propustili glazbi za koju su bili zaduženi Renata Sabljak, Sandra Bagarić, Vanda Winter, Đani Stipaničev, Ervin Baučić, Adalbert Turner Juci, Ivana Kindl  te Prljavci i Mladen Bodalec. Za zabavni program i najavu izvođača bio je zadužen Davor Dereta, svima poznat kao Drele.

Uz koju pošalicu i dobru glazbu, građani su zaboravili da su u samoj završnici političke kampanje. Međutim, događaju su prisustvovali i kandidati, među kojima je bio Ljubo Jurčić iz Koalicije za premijera.

Kako tvrdi Jurčić, Zagreb bi fontana trebao imati i više, po uzoru na druge europske gradove. “Ma ne možemo reći da je 5 fotnana dovoljno. Ovo je hrvatska metropola i zaslužuje bar 25 fotnana, kao što to imaju metropole po Europi”, rekao je Jurčić. Međutim, sam je priznao da to nije njegova struka i da ne zna gdje treba niknuti sljedeća.

Izjavu za medije je, u svom stilu, dao i Milan Bandić. “Meni se baš sviđa ovaj ‘špicname’ koji mi su mi dali. Ako sam ja Jimmy ili Johnny Fotnana, onaj koji mi je dao nadimak bi trebao biti Zoki Banana”, rekao je Bandić.

Na pitanja novinara što kaže na prozivke da on troši novac građana u kampanji, gradonačelnik je samo rekao da je to njegov novac, kao i novac svih građana koji žive i rade u Zagrebu te da ne troši za kampanju, već za građane.