Koalicija za Premijera, na čelu sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem, osvojila je 2 mandata na Parlamentarnim izborima. Iako su tako potvrdili svoju egzistencija na političkoj sceni, zadovoljstva u izbornom stožeru u Praškoj nije bilo ni u tragovima.

Još u trenutku kad su stigle prve izlazne ankete, članovi stranke kao da nisu znali kako se osjećaju. Čelnici stranke Ljubo Jurčić i Miodrag Demo pokušali su svojim izjavama uvjeriti prisutne da tim rezultatom ne trebaju biti nezadovoljni, no kao da ih nitko nije čuo.

Objašnjenje za to dala je jedna od volonterki stranke. “Čekamo onoga koji će nam reći kako se trebamo osjećati. Ako on bude dobre volje, bit ćemo i mi”, rekla je anonimna volonterka, misleći pritom na Milana Bandića.

Takvo raspoloženje se zbilja i nastavilo dugo u izbornu noć. Kako su novi rezultati stizali,  tako je svima bilo sve jasnije da se broj mandata neće promijeniti.

Zagrebački gradonačelnik je u izborni stožer došao zadnji te oko ponoći priuštio svima prisutnima najdužih 15 minuta koje smo imali ove izbore.

Umorni članovi stranke i novinari koji su jedva dočekali njegov dolazak zgurali su se u mali prostor stranačke središnjice te tamo preznojili sve sokove i pive koje su popili na parkiralištu. Loša ventilacija se osjetila i na Bandiću koji je pokušao odglumiti pozitivan stav, ali se vidjelo da je očekivao više.

Na pitanja novinara da li se već čuo s čelnicima vodećih stranaka te s kime je spreman surađivati, Bandić je odgovarao tiho, ali u svom stilu. “Pa mi nikad nismo bili oporba, mi možemo samo stvarati, a s nama mogu sjesti svi koji žele provesti mjere koje smo mi zamislili. Naravno da su nas zvali, ali o tome možemo sutra. Pa tko ne bi zvao ove ljude? Tko ne bi? A sad idemo delati”, rekao je Bandić.

Nakon toga se pridruži onima na parkiralištu koji su ga pozdravili s kratkim pljeskom i zagrljajima, ali ni to nije vratilo volju u cijelo druženje. Nakon nekoliko gutljaja vode, Bandić je nastavio dalje, a okupljeni su nakon toga potpuno nestali.