Hrvačkom klubu Lika je, odlukom gradonačelnika Bandića, dodijeljeno 50 tisuća kuna za obilježavanje 50 godina postojanja.

Zanimljivo, Bandić je odluku o dodjeli gradskog novca donio 21. rujna 2016. godine, što je gotovo četiri mjeseca nakon što je klub proslavio svoju jubilarnu godišnjicu.

Naime, klub je 30.05.2016. godine u prostorima Gradskog Satiričkog kazališta „Kerempuh“ održao svečanost baš iz tog razloga, a Grad Zagreb je, opet odlukom gradonačelnika, pristao biti pokrovitelj cijele manifestacije.

“Hrvački kluba “Lika” sportska udruga građana i sportska organizacija koja je kroz svoju povijest postizala i postiže zavidne rezultate i kao takav se nametnula, kolokvijalno rečeno, kao jedan od najboljih i najuspješnijih sportskih kolektiva koji je svoj rad usmjerila u popularizaciju i razvoj Olimpijskog sporta – hrvanja. Sve prethodno navedeno daje nam za pravo da kažemo, da se radi o vrlo važnom sportskom kolektivu koji je svojom poviješću, tradicijom, trudom i radom, kontinuirano razvijao, ne samo sport i sportske vrijednosti, već promicao sve one pozitivne vrijednost društva u cjelini”, stoji u obrazloženje odluke o pokroviteljstvu manifestacije krajem svibnja.

Što se novca tiče, Bandić im ga je dodijelio preko Javnog poziva koji je objavljen još u veljači ove godine.

Kako se može vidjeti ih arhive gradonačelničkih akata, ovo je prvi put da su hrvači kluba na ovaj način dobili gradski novac.