Ove subote 1. listopada u 12 sati, Galerija Mala na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, ugostit će umjetnicu Sanju Sašo, a izložbu će otvoriti zamjenica ministra kulture dr. sc. Ana Lederer.

Zatvoreno zbog osjetljivosti, naziv je izložbe u kojoj će Sanja Sašo predstaviti novi opus komornih skulptura, virtuozno modeliranih u metalnoj mreži. Radovi će biti izloženi u Galeriji Mala do 10. listopada 2016. godine.
Sanja Sašo rođena je 31.12.1963. godine u Reutlingenu u Njemačkoj. Sanja intervenira u autentičnim prostorima (brda, vodopadi i špilje – zaštićena područja prirode, spomenici kulture i arhitektonske baštine) u kojima postavlja čovjeka u arhetipski kontekst.

Od 2003. godine Sanja Sašo moderira muška i ženska tijela od žičane tkanine čija težina ne prelazi 2 kilograma, vjerujući u revitalizirajuću moć ljudskog dodira, i naziva ih HELIOTRANSFERI – prijenosnici svijetlosti.

Njeni ključni radovi od 2007. godine su instalacije Heliotransfera u špiljama, samom srcu zemlje (Modra i Zelena špilja, Otok Biševo – podvodna izložba, Veternica, Tounjčica, Ghria Vatra, Otok Samothraki, Momotaro Cave, Otok Megijima, Japan).

Njeni radovi nalaze se u muzejima i zbirkama u zemlji i inozemstvu.