Povodom obilježavanja Dana policije, danas, 29. rujna 2016., na području Policijske uprave zagrebačke održalo se nekoliko manifestacija pa je tako III. policijska postaja organizirala je posjet za 80-ak djece iz dječjeg vrtića Medo Brundo policijskoj postaji.

Djeca su obišla policijsku postaju te im je prezentiran rad policije. Policijski službenici predstavili su svoj djelokrug rada – vodič službenog psa Protueksplozijske službe predstavio je rad sa službenim psom, policijski službenik Službe kriminalističke tehnike predstavio je svoj način rada (izuzimanje otisaka), policijski službenik prometne policije sa službenim motociklom te policijska službenica Službe prevencije.

Djeca su vidjela opremu i tehniku kojom se policija u svom radu koristi, a na način primjeren njihovom uzrastu, kroz razgovor im je skrenuta pozornost na potrebu samozaštitnog ponašanja.

Od 10 do 13 sati na školskom igralištu osnovne škole Malešnica održan je Sajam mogućnosti koji se održava u sklopu preventivnog programa pod nazivom Zajedno više možemo.

Sajam se tradicionalno već više od deset godina organizira u suradnji s Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za zdravstvo, a ove godine sajmom se obilježava i Dan policije. Cilj provođenja manifestacije je uključivanje što većeg broja djece u izvannastavne aktivnosti, a osnovna svrha je prevencija zlouporabe opojnih droga i ostalih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja te razvijanje povjerenja između djece i policije.

Na sajmu je sudjelovalo oko 500-tinjak djece iz osnovnih škola s područja Grada Zagreba, kojima su se uz policijske službenike predstavilo i dvadesetak raznih sportskih klubova i udruga s raznim radionicama u kojima su djeca aktivno učestvovala.

Isto tako, sutra 30. rujna, u prostorijama II. postaje prometne policije bit će provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi.