Udruga ”Parkinson i mi” i ove godine obilježava međunarodnu javnozdravstvenu akciju ”Pokretom protiv Parkinsona”, koja će se ove godine održati u subotu, 1. listopada, u Maksimirskom parku, od 10:00 sati do 15:00 sati.

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja akcije ”Pokretom protiv Parkinsona” organizirat će se zajednička šetnja svih okupljenih ”putem nade” kroz Maksimirski park.

šetnjaAkcija se realizira pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gđe. Kolinde Grabar-Kitarović, tehničkog ministra zdravlja, g. Darija Nakića i gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića te se očekuje dolazak brojnih pacijenata i članovi njihovih obitelji, liječnika, umjetnika i mnogih poznatih građana iz različitih sfera društvenog djelovanja.

Predstavnici Udruge i njihovi suradnici tijekom dana demonstrirat će i vježbe idealne za oboljele od Parkinsonove bolesti, a koje uključuju klasičnu fizikalnu terapiju, ples, boks, tai-chi i pilates. Akciju će nastupima podržati i Massimo, Zvjezdan Ružić, Nenad Bach i Martina Kutleša s Jazz Bandom (feat Saša Nestorović).