Ilustracija / Pixabay

Kad je jedna majka u zagrebačkom kvartu Gajnice jučer baš prije večere pozvala svog devetogodišnjeg sina, nije ni sanjala kako odgovor neće dobiti. Jednom, dvaput, triput. Odgovora nema. 

Šok. Dječaka nije bilo. Krik zabrinute majke na noge je digao sve stanare, na lice mjesta ubrzo je stigla policija. Spuštala se noć i vremena je bilo sve manje.

Na terenu su nakon samo dvadesetak minuta bili svi; susjedi, prijatelji, građani, policajci iz područne policije, interventna policija, prometna policija i službenici spolicijskim psima.

Krug potrage širio se oko nogometnog igrališta NK Ponikve, gdje je iz obližnje ulice dječak i odlutao.

Oči grada

Zagrebačka policija je putem lokalnih radio – postaja zatražila pomoć građana i gradskih službi.

Odmah, oči taksista, vozača ZET-a i hitnih službi, čistoće i svih koji cirkuliraju gradom, tražile su dječaka.

Ubrzo su od građana počele stizati i prve dojave koje su pridonijele pronalasku dječaka.

Prve dojave

Naime, jedan od sugrađana nazvao je na 192, navodeći kako je dječaka uočio u blizini trgovačkog centra na Jankomiru, a već sljedeće dojave građana uputile su policajce u pravom smjeru te je dječak pronađen neozlijeđen na Zagrebačkoj aveniji.

Zagrebačka policija navodi kako je ovaj događaj i reakcija na njega primjer kvalitetne suradnje Policijske uprave zagrebačke s građanima, ali i lokalnim radio – postajama koje su prenijele ovaj događaj do građana koju su tada mogli pomoći.

U policiji ističu kako je svaki ovakav primjer koordiniran i iniciran od zagrebačke policije, dakle, suradnja s građanima, medijima i gradskim poduzećima u zajedničkoj brizi za sigurnost i osjećaj za zajedničko dobro, predstavlja temelj uspješnosti i sigurnosti grada Zagreba.

Policija zahvaljuje svima koji su pridonijeli sretnom završetku ove priče.