Mario CUZIC/ZNA

Nakon skandala oko postavljanja terasa na Cvjetnom trgu, po svemu sudeći, Služba za informiranje ureda gradonačelnika sada puše i na hladno.

Mediji su naime, iz tog ureda jutros primili prilično neobičnu obavijest koja ranije nije zabilježena.

Ona javnost izvještava o postavljanju kućice na Cvjetni dimenzija 4×4 m i visine 5 m.

-Grad Zagreb odobrio je društvu VAL PRODUKCIJA d.o.o. za METRO Cash & Carry Hrvatska postavu promotivne instalacije od 8. do 11. listopada 2016. godine, na Trgu Petra Preradovića povodom obilježavanja internacionalnog praznika DAN MOJEG POSLOVANJA.

Instalacija je dimenzija tlocrtno 4×4 m i visine 5 m, a čine ju reklamna kućica na stupovima i reklamnim balonom iznad nje s natpisom METRO – Dani poduzetništva – navodi služba gradonačelnikova služba za informiranje.

Kao što je poznato svakom tko subotom prođe Cvjetnim trgom, kućice i štandovi prilično su uobičajena pojava. Različite promotivne aktivnosti često znače postavljanje kućica i sličnih objekata i one barem javno, dosad nisu nikom smetale budući da je riječ o instalacijama koje traju najviše dan ili dva.

No, to gradske službe nije spriječilo da javnost preventivno izvijeste o tome kako je sa spomenutom kučicom sve u redu.

Ostaje za vidjeti hoće li izvještavanje o svakoj kućici koja se postavlja po gradu postati praksa koja koliko god bila hvalevrijedna, nema neki smisao.

Kontroverzne terase na Cvjetnom bile su trajna “građevina” koja je s pravom uzrokovala bunt građana. S druge strane, sad Gradske službe pušu i na hladno pa javnost izvještavaju o potpuno trivijalnim stvarima poput postavljanjakratkotrajnih objekata za koje je potpuno jasno da tamo neće ostati.

Valjda.