U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića svečano je otvoren modernizirani Zoološki vrt grada Zagreba. Zagrepčani, ali i gosti iz drugih gradova, razgledali su sve što je napravljeno u sklopu projekta „Modernizacija Zoološkog vrta grada Zagreba – prva faza“.

U sklopu modernizacije, među ostalim, izgrađeni su volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u Vrt, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište.

Nakon nekoliko godina pripreme projekta i dvije godine radova izgrađeno je deset, a obnovljeno devet objekata. Rezultat je to intenzivnog rada tima ljudi iz Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt. Budući da je novac najvećim dijelom dobiven iz fondova Europske unije, u idućih pet godina bavit ćemo se održivošću projekta i ispunjenjem ciljeva, kazala je Davorka Maljković, zamjenica ravnatelja i voditeljica razvoja i istraživanja u Zoološkom vrt grada Zagreba.

U sklopu modernizacije, među ostalim, izgrađeni su volijera za afričke ptice, kompleks Madagaskar s nastambom za madagaskarske životinje i suvenirnicom, glavni ulaz u Vrt, nastamba za dalmatinske pelikane, Edukacijski centar te restoran s vidikovcem i odmorište. Obnovljeni su Lavlji most i kip Napuljskog ribara. Izgradnjom Darwinova i Ribareva mosta prema Labuđem otoku i njegovim uređenjem Zoološki se vrt prvi put nakon 1930. godine proširio na dodatnu površinu.