Aktom gradonačelnika Milana Bandića, košarkaškom klubu Cibona odobrena je isplata 762 tisuće kuna iz gradskog proračuna za domaća i međunarodna natjecanja za listopad, studeni i prosinac 2016. godine.

Cibona je jedan od rijetkih sportskih klubova u Zagrebu čije se obveze uredno financiraju unaprijed.

Novci im se isplaćuju iz proračunske stavke Javne potrebe u sportu sa pozicije Tekuće donacije.

Ukupno im je ove godine iz te proračunske stavke isplaćeno 3.61 milijun kuna. Cibona dobiva novac iz gradskog proračuna i putem drugih stavki te putem Zagrebačkog sportskog saveza kroz program sufinanciranja vrhunskog sporta.

Grad im je također dao u dugogodišnji zakup više sportskih objekata u vlasništvu grada. Većina ostalih sportskih klubova, udruga i sportaša novce za ovu godinu još nisu dobili jer je Ured za obrazovanje, sport i kulturu tek nedavno raspisao natječaj za njihovo financiranje u ovoj godini. Natječaj je još u tijeku.

Pročelnik za obrazovanje, sport i kulturu Ivica Lovrić bio je i predsjednik KK Cibona. Više nije, ali se zato kroz njegov ured nastoje riješiti nagomilani dugovi koje najtrofejniji košarkaški klub vuče još od njegovih prethodina, a dijelom i od njegovog poslovanja. Tko je više kriv za financijske, pravne ( oko zakupa prostora, Saloona itd.) i druge dubioze u kojima se nalazi Cibona još uvijek se javno raspravljaju Lovrić i bivše uprave. Odgovornost prebacuju jedni na druge.

No, jedno je sigurno. Tko god bio kriv, račun će platiti građani ovog grada.