Javni prostori moraju biti javni, a javni interes ne smije biti podređen privatnom – istaknuo je danas tajnik zagrebačkog SDP-a i gradski zastupnik Dominik Etlinger gostujući u emisiji Yammat FM-a Gradski oci.

Slučaj nadstrešnice na Cvjetnome trgu nazvao je nedopustivim te naglasio kako u Zagrebu postoje privilegirani pojedinci kojima je dozvoljeno apsolutno sve pa i natkrivanje pola Cvjetnog i postavljanje šatora na Trgu bana Jelačića. Etlinger je izjavio kako “gradonačelnik Bandić jedino što radi sustavno je sustavno uništavanje javnih prostora.”

Etlinger je istup zamjenice pročelnika za zaštitu spomenika kulture Zrinke Paladino nazvao “hrabrim, ispravnim i časnim”, te smatra kako je to potvrda javne tajne o privilegiranim pojedincima i pogodovanju njihovim interesima.

Etlinger tvrdi da sve veći problem gospodarenja otpadom u Zagrebu uzrokuje nedostatak političke volje da se ustroji sustav koji će građane educirati, omogućiti im odvojeno prikupljanje na kućnom pragu, te nižim cijenama usluge motivirati sve one koji se odluče reciklirati. Činjenicu da Zagreb prikuplja sve vrste otpada, a zbrinjava samo miješani komunalni odlaganjem na Jakuševcu ocjenio je nevjerojatnom jer kako tvrdi “Zagreb od toga ima jedino troškove, a prihode prepuštamo nekom drugome”. Dodao je da smatra kako je riječ o vrijednim poslovima koje grad koji želi biti razvijen i bogat treba obavljati samostalno.