Šestu godinu zaredom, na Bundeku će se održati manifestacija Kesteni i purtugizec, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj palači Dverce.

Zagrepčane je na kušanje besplatnih kestena pozvao gradonačelnik Bandić, podsjetivši da će posjetitelji moći degustirati i po povoljnim cijenama kupiti i domaći purtugizec te jabuke.

Manifestacija, što se tradicionalno održava uz potporu Grada Zagreba, započinje u subotu, 22. listopada, u 11 sati te traje do 17,00 sati.

Na 30-ak štandova, koji će biti postavljeni uz istočnu i jugoistočnu stranu šetnice uz jezero, predstavit će se zagrebački kestenjari, proizvođači vina Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te u povodu Svjetskog dana jabuka, što se obilježava danas, 20. listopada – proizvođači jabuka i jabučnih proizvoda. KUD Prepuštovec zadužen je i za prigodni kulturno-umjetnički program, najavio je u ime organizatora Josip Lipar, predsjednik KUD-a Prepuštovec. Predsjednik Udruge Vinska cesta Grada Zagreba, vinar Miroslav Polovanec naglasio je kako je domaći purtugizec napravljen od autohtone sorte prigorskog beaujolaisa, koji se odlično sljubljuje sa različitim jelima, a osobito s kestenom.