Stranka Pametno reagirala je na preuređenje popularnog Britanca, što su nazvali devastacijom. Smatraju da se Britanac uređuje suprotno potrebama i željama građana

U toj stranci koja se ovom akcijom po svemu sudeći uključila u kampanju za lokalne izbore smatraju da Zagrebom vlada kaos.
– Problem uređenja Britanskog trga, kao i mnogi drugi urbanistički problemi grada, posljedica su sustavne nebrige za razvoj i uređenje Zagreba. Ta nebriga očituje se u izostanku vizije i strategije razvoja grada. Za to su podjednako odgovorne strukovne organizacije kao i političke strukture koje nemaju razumijevanja i volje prihvatiti činjenicu da o prostornom planiranju i strategiji razvoja grada treba razgovarati na puno višoj razini od lokalno-klijentelističkih interesa. Kroz strategiju i promjene u funkcioniranju ključnih institucija prostori kao Britanski trg dobili bi puno veći smisao, a sustavno uređenje spriječilo bi sadašnje postupke brisanja identiteta i duha prostora usađenih tijekom niza godina u ovakve mikrolokacije – komentirala je Jacqueline Bat, članica Pametno.

U slučaju uređenja Britanskog trga očituje se i problem ključnih strukovnih organizacija koje su propustile nedvosmisleno stati iza kolega autora pobjedničkog natječajnog rješenja za uređenje Britanskog trga iz 1997, čije se rješenje u potpunosti zaobilazi.

Isto tako propuštena je prilika stati iza istupa gospođe Paladino koja je pokušala pokrenuti postupak sređivanja stanja u sustavu zaštite graditeljskog naslijeđa. Zahtjevi i potrebe građana nikako se ne smiju ignorirati radi ostvarenja viših pojedinačnih interesa. Gradu Zagrebu nužna je strategija razvoja grada koja će ostvariti viziju Zagreba unutar novog metropolitanskog mjerila – zaključuju u stranci Pametno.

Pametno je, s ciljem stvaranja boljeg Zagreba i implementacije pametnih rješenja, osnovalo čak 8 ogranaka stranke na području grada – Donji Grad, Gornji Grad, Maksimir, Novi Zagreb zapad, Stenjevec, Trnje, Trešnjevka jug i Trešnjevka sjever. Namjera im je mijenjati ustaljene političke modele i Zagreb dovesti na razinu visokorazvijenih europskih gradova.