Neposredno prije lokalnih izbora u svibnju/lipnju iduće godine zahuktati bi se trebala gradnja sljemenske žičare. Susreo se gradonačelnik Milan Bandić s ministrom graditeljstva Lovrom Kuščevićem i dogovorio hodogram.

Ministarstvo mora “srediti” potrebne papire odnosno izmijeniti dva urbanistička plana koja su preduvjet za gradnju te provesti javnu raspravu i izraditi studiju utjecaja na okoliš. Onda ide gradski javni natječaj, a nakon toga počinje gradnja. Prva faza, uređenje pruge Mihaljevac-Dolje, mogla bi tako početi već početkom iduće godine, a druga, gradnja žičare Dolje-Vidikovac, u svibnju iduće. Tempirao je to Bandić itekako dobro, no hoće li mu to pomoći da dobije još jedne zagrebačke izbore – vidjet ćemo. Važnije je da Zagreb i Zagrepčani konačno dobiju itekako potrebnu žičaru.

O tunelu ispod Trga Franje Tuđmana Bandić s ministrom Kuščevićem nije razgovarao, kaže, a nisu se dotakli ni gradnje još jednog jezera na Sljemenu potrebnog za proizvodnju umjetnog snijega. No, i to bi trebalo doći na rad, jednom. Valjda.

Raspričao se zato Bandić o Britancu, na kojem (ne)traju radovi njegova preuređenja i gradnje još jedne gradske fontane. Iako je inspekcija radove zaustavila, tvrdi gradonačelnik da će uskoro pribaviti sve dozvole pa će oni biti nastavljeni. Iako mu oporbeni političari pripisuju ovisnost o fontanama, njega više raduju park i klupice. Fontana je u toj priči u drugom planu, poručuje, pa se još i čudi da ga novinari stalno pitaju za nju.

Podsjetimo, Bandić će i na Britanskom trgu “podignuti” fontanu, na mjestu na kojem je, tvrdi, nekada bio bunar. No, dok stručnjaci tvrde suprotno, da tamo nikada nije bio nikakav bunar, a ako i jest – da se radi o nepoznatom industrijskom bunaru, ne gradskom, Bandića to ne dira. On je u svom naumu ustrajan.