HNS-ova saborska zastupnica i čelnica gradske organizacije te stranke Anka Mrak Tarirtaš i službeno se uključila u utrku za zagrebačku gradonačelnicu.

“Imam viziju kako bi Zagreb trebao izgledati 2030. godine, ali ono što je najvažnije, svojim dosadašnjim radom zaista mogu garantirati da kad projekt započnem, ću ga i dovršiti, kad nešto obećam, ću i napraviti jer meni je stalo da Zagreb 2030. bude jedan drugačiji, novi, ljepši i bolji Zagreb nego što je danas” – istaknula je Anka Mrak Taritaš.

Zalagati će se, kaže, za otvorenost i transparentnost rada pa je tako otvorila poseban račun za gradonačelničku kampanju na koji će prihvaćati sve donacije. S tog računa pokrivati će se svi troškovi kampanje, a stanje na njemu objavljivati će, obećaje, jednom tjedno.

U prvoj godini mandata Anka Mrak Taritaš napravila bi, kaže, detaljan popis sve gradske imovine, dok bi do konca svog četverogodišnjeg mandata prirez sa sadašnjih 18 posto smanjila na 15 posto.

Decentralizacija Zagreba, rješavanje problema otpada, prometnih gužvi te promjene u upravljanju Zagrebačkim holdingom njeni su prioriteti i s njima bi se u koštac uhvatila odmah nakon izbora, kaže. Detaljnije će o tome u nastavku kampanje.

14955863_614509498753884_3208981121596400404_n

Pametne klupe, pametni semafori, pametne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom uvesti će HNS-ovka ukoliko u svibnju odnosno lipnju iduće godine bude izabrana za gradonačelnicu Zagreba. Vjeruje da može uspjeti, da može pobijediti Milana Bandića. Pitanje je samo može li pobijediti Sandru Švaljek, bivšu Bandićevu zamjenicu, koja je u kampanju već odavno krenula.

Kao i Švaljek, i Mrak Taritaš gradila bi dva nova savska mosta, dok bi u Proračunu odmah “rezala” poklone koje je, kazala je, Bandić dijelio šakom i kapom diljem zemlje, koristeći to u svojoj kampanji. Niti jednu, pak, subvenciju kojom Grad Zagreb pomaže građane neće dirati, naglasila je, ali će sve one biti analizirane. Nije u redu da besplatne udžbenike, primjerice, dobivaju baš svi školarci, i oni siromašnih roditelja i oni bogatih.

Nada se Anka Mrak Taritaš da će postati novom gradonačelnicom Zagreba. “Neću trčati maraton, neću trčati ni po igralištima i neću jesti snijeg. Ja sam prostorni planer i osoba čiji je cijeli radni vijek vezan uz Zagreb. Stalo mi je da pokažem građanima da se Zagreb može voditi i na drugačiji način” – poručila je na kraju.