Jagoda Radojčić i Tomislav Horvat, vlasnica marketinške agencije “Antiteza” i mladi developer, dvojac su koji se dosjetio približiti ekološki uzgojene proizvode hrvatskih OPG-ova široj publici i to na način koji je danas najprihvatljiviji – kroz “Midway platformu”.

Ukratko, Midway je platforma koja spaja tri segmenta: aplikaciju za korisnika, aplikaciju za proizvođača i cijeli sustav koji se nalazi iza toga, a služi za prikupljanje podataka za razne vanjske servise.

Ono što Midway aplikacija nudi korisnicima, odnosno kupcima, jest jednostavno pretraživanje i sortiranje proizvoda domaćih OPG-ova. Korisnik aplikacije je lociran pomoću GPS-a, nakon čega na interaktivnoj karti vidi sva prodajna mjesta (ili privatne adrese OPG-ovaca) u svojoj blizini. Proizvodi koji mu se nude su sortirani po količini i vrsti namirnica te je time korištenje aplikacije učinjeno vrlo jednostavnim. U točno tri klika korisnik može doći od pokretanja aplikacije do željenog ekološki uzgojenog proizvoda. Nakon kupnje, korisnici su dobrodošli i recenzirati, komentirati, odnosno ocijeniti proizvode, što je benefit kako za kupce, tako za proizvođače.

1

S druge strane, proizvođači ovakvom (besplatnom) aplikacijom dobivaju širu publiku te ne trebaju nužno ni imati prodajna mjesta, štoviše, mogu svoje proizvode prodavati s kućnog praga. Za razliku od aplikacije za korisnike koja se može pokrenuti samo na pametnim telefonima, ova za proizvođače je dostupna na svim platformama. Proizvođačka aplikacije je dashboard koji će u nekoliko jednostavnih koraka omogućiti kreiranje jednostavne liste proizvoda koje proizvođač nudi i liste svojih stalnih lokacija.

Aktivnosti korisnika, kao i aktivnosti proizvođača, nude podatke koje platforma skuplja za buduće analize i statistike, podatke kojima u svakom trenutku može pristupiti i sam proizvođač, kako bi dobio smjernice za daljnji rad, odnosno analizu postojećeg proizvodnog procesa.

Dakle, ukoliko želite kupiti i pojesti nešto ekološki uzgojeno, ukusno i zdravo – “Midway” je pravi put za to.