Inicijativa udruga i sindikata organizira prosvjednu akciju u vidu vizualno-atraktivnog performasa “Mladi za radnička prava” u srijedu 16.11. ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske s početkom u 10 sati.

Na performansu planiraju istaknuti činjenicu kako je Hrvatska u Europskoj uniji rekorder po broju zapošljavanja na određeno u 2015. godini te ukazati na nove izmjene Zakona o radu koje je najavila nova Vlada, što smatraju gotovo uvijek upućuje na daljnje sužavanje radničkih prava.

Ova akcija dio je aktivnosti ususret prosvjednoj akciji “Mladi za radnička prava” koje će se održati 17.11. u 18 sati na Trgu žrtava fašizma. Ovim putem pozivaju sve građanke i građane koji/e podržavaju borbu za radnička prava da im se u četvrtak pridruže.

Podsjećaju kako su mlade osobe u Hrvatskoj među najvećim žrtvama trenutne ekonomske situacije. Nezaposlenost i ugrožavanje radničkih prava dovele su skoro 20% mladih u rizik od siromaštva. Poziv na prosvjed ide pod parolom”Mi mladi/e od nove vlasti zahtijevamo da se osigura dostojanstvo mladih radnika i radnica!”