Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) će u četvrtak, 17. studenog 2016. godine u 11 sati, povodom 36 godina svog djelovanja, predstaviti prve novine tražitelja azila i izbjeglica u Hrvatskoj pod imenom „Staze“. Predstavljanje će bit održano u dvorani “Dalmatinka” u Prihvatilištu za tražitelje azila u zagrebačkim Dugavama (Sarajevska 41) na kojem će prisustvovati tražitelji azila, autori članaka u novinama “Staze”.

Novine „Staze“ proizašle su iz ideje da se osobama koje u Hrvatskoj traže azil i koje su dobile međunarodnu zaštitu osigura platforma za izražavanje svojih mišljenja i stavova te prenošenje izbjegličkog i integracijskog iskustva. „Staze“ će biti pisane na četiri jezika: arapski, farsi, engleski i hrvatski te će se izdavati jednom mjesečno.

Isusovačka služba za izbjeglice koja svakodnevno radi unutar Prihvatlišta za tražitelje azila Vas poziva da pružite potporu ovom projektu jer smatramo da su ove novine važne za uspostavljanje dubljeg međusobnog povjerenja i potvrda iskrenih namjera u pružanju gostoprimstva ljudima koji su bili prisiljeni napustiti svoje domove u potrazi za zaštitom i sigurnošću.