Iako će program 14. izdanja Zagreb Film Festivala trajati i u nedjelju, subota je dan za proglašenje pobjednika, dodjelu nagrada i ceremoniju zatvaranja, koja će započeti u 20 sati u kinu Europa.
Tako ćemo doznati imena pobjedničkih ostvarenja iz natjecaljskih programa ZFF-a: iz dugometražne i kratkometražne međunarodne konkurencije, programa “Kockice”, kao i programa “PLUS” te “Ponovno s nama”, a i ove će se godine dodijeliti HT nagrada publike najboljem dugometražnom filmu prema ocjeni posjetitelja.

Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada uslijedit će projekcija filma “Sudar” kanadskog redatelja Davida Cronenberga; ovo kontroverzno ostvarenje već punih 20 godina uživa kultni status među filmofilima, a zagrebačko će prikazivanje uveličati gostovanje glavne glumice iz filma, Deborah Kara Unger, i direktora fotografije, Petera Suschitzkog.

Projekcija “Sudara” nadovezuje se na “Kinolektiru”, novi program kina Europa koji na platno omiljenog kina u Varšavskoj 3 donosi svevremenska ostvarenja iz antologije filmske umjetnosti.

U kinu Tuškanac danas traje “Dan LUX filma”: domaćoj će se publici predstaviti tri finalista za nagradu “LUX” koju svake godine dodjeljuje Europski parlament za postignuća u europskoj kinematografiji. U 16 sati na programu je animirano ostvarenje koje uspješno krši sva pravila dječje kinematografije, “Moj život kao Tikvica 2” Claudea Barrasa. U 18 sati bit će prikazana hvaljena njemačka drama “prerušena” u komediju, “Toni Erdmann”, u režiji Maren Ade dok će se u 21:30 moći pogledati film koji kroz priču o mladoj djevojci progovara o počecima Arapskog proljeća, “Kad otvorim oči” Leyle Bouzid.

Program “Industrije” u subotu donosi posebnu atrakciju – Masterclass predavanje Tonyja Grisonija, jednog od scenarista HBO-ovo popularne serije “Mladi papa”, čiju režiju potpisuje talijanski oskarovac Paolo Sorrentino. Grisonija pamtimo i kao koscenarista nekolicine filmova slavnoga montipajtonovca Terryja Gilliama, među kojima je i kultni “Strah i prezir u Las Vegasu”. U svom će zagrebačkom nastupu u F22 – Novoj akademijskoj sceni u 15 sati Grisoni govoriti o svojoj 25 godina dugoj profesionalnoj karijeri, s posebnim naglaskom na scenarističke angažmane u polju TV produkcije.