Transparent

Prosvjedovalo se danas u novozagrebačkom naselju Središće. Brojni stanovnici tog naselja okupili su se sa sjeveroistočne strane Muzeja suvremene umjetnosti negodujući zbog gradnje goleme stambene zgrade tik uz onu MSU-a, odnosno odmah pokraj još jedne, kažu, šake u oko za naselje – zgrade trgovačkog lanca Kaufland.

“Prosvjedujemo protiv netransparentnih postupaka izmjena urbanističkih planova, protiv megalomanske gradnje tik uz MSU, protiv budućeg prometnog kolapsa u našoj četvrti i protiv trajnog narušavanja vizure humanog urbanizma u Središću i Novom Zagrebu, a sve u cilju zaštite kulturnog dobra našeg grada” – stoji u pozivu za prosvjed kojim je bilo obljepljeno cijelo Središće.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Ogorčeni građani okupljeni u Inicijativu “Sumrak gradnje u Središću – Središće za MSU” sumnjaju u ilegalne izmjene planova, no kažu kako to prepuštaju institucijama čiji je posao takve stvari istraživati. Nisu čak ni protiv nove gradnje, ali žele da to bude zgrada slična već postojećima, a ne zgradurina od devet katova i tristotinjak stanova.