Zaklada “Paraolimpijac” 1. prosinca 2016. u “Gliptoteci HAZU” s početkom u 18 sati organizira četvrtu donacijsku večeru pod nazivom “Večera na naš način”, koja za cilj ima senzibilizirati javnost na svakodnevne poteškoće s kojima se susreću sportaši s invaliditetom.

Od pokretanja Zaklade krajem 2012. godine, “Hrvatski paraolimpijski odbor” jednom godišnje organizira tematsku donacijsku večeru. Ove godine zaklada “Paraolimpijac” poziva hrvatske gospodarstvenike da kroz jedinstveni doživljaj “Večere na naš način” podrže hrabrost, odlučnost, inspiraciju i jednakost naših paraolimpijaca.

Već danas možete se priključiti ovoj inicijativi i rezervirati svoje mjesto za stolom. Ako niste u mogućnosti prisustvovati večeri, svoj doprinos možete iskazati i putem donacije.

Potrebno se javiti na mail paraolimpijac@paraolimpijac.hr ili na telefonski broj: 01 6044 333 radi potvrde dolaska.

Na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru dobili smo priliku diviti se rezultatima i sportskim dostignućima naših paraolimpijaca. Sada imamo priliku diviti se njihovoj svakodnevici.

Hrvatsku je predstavljalo 19 sportaša koji su se kući vratili s pet medalja – po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom.

Zlata su osvojile Mikela Ristoski u skoku u dalj, te stolnotenisačica Sandra Paović. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić bile su druge u ekipnom natjecanju u stolnom tenisu, drugi je bio i Zoran Talić u skoku u dalj, a broncu je osvojio Velimir Šandor u bacanju diska.

Ovogodišnja gala večera, osim svojim značenjem, bit će posebna i izvedbom. Pod vodstvom majstora kuhara Branka Ognjenovića iz “Udruge Renato – Kuhari bez granica”, te uz akustični nastup uživo grupe “Vatra”, gosti tematske “Večere na naš način” slaviti će uspjehe hrvatskih paraolimpijaca.

Sva sredstva prikupljena prodajom karata za Gala večeru namijenjena su zakladi “Paraolimpijac”.