Žedni i gladni dobre hrane i zabave nestrpljivo čekamo subotu, 26. 11. i udar Gričkog topa koji će označiti početak ovogodišnjeg “Fuliranja”. Cilj projekta je promocija hrvatske gastronomije koja postaje sve snažniji atribut u privlačenju posjetitelja i turista te brandiranju Hrvatske kao gastro destinacije.

“Fuliranje”, jedno od prvih i najoriginalnijih adventskih događanja ove zime slavi svoj peti rođendan. U tih pet godina, “Fuliranje” je posjetilo preko milijun posjetitelja koji su uživali u više od 500 koncerata i nastupa glazbenika, DJ-a, performera i izložbi. Za ovu zimu “Fuliranje” priprema još mnoga iznenađenja u povodu svojih prvih pet godina.

I ove zime “Fuliranje” se odvija na dvije lokacije, u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici. Na svakoj lokaciji odvijat će se brojna događanja s drugačijim programima i konceptima kojima neće nedostajati dobre zabave i vrhunskih gastro užitaka.

No “Fuliranje” ide dalje te svojim posjetiteljima nudi dva nova koncepta. Tako će Tomićeva ulica postati gastro meka za zaljubljenike u hranu i dobru zabavu dok će Kurelčevom prašiti zarazni disco ritmovi.

Tomićeva ili “The Foodiest street in the world” u suradnji sa Andrejom Barbieriem i Marinom Medakom, ove će godine, prvi put na cesti, ugostiti najbolje i najatraktivnije hrvatske kuhare; Dino Galvagna, Braco Sanjin, Tomislav Škunca – Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvojo Zirojević samo su neki od kuhara koji će posjetiteljima predstaviti svoje kreacije. Visoke gastro ambicije ne prestaju s kuharima, tako da će se u Tomićevoj po prvi putra predstaviti klaster najboljih srednje dalmatinskih restorana i kuhara pod brandom “Murter- Kornati”, a koji čine restorani “Fabro”, “Boba”, “Opat” i “Fešta”. Osim njih, u ulici je i jedan od najboljih istarskih restorana, “Vodnjanka”, a za slastice tu su “RougeMarin Choco Bar”, “Fritula Bar” i “Palačinka Bar”.

Svoj talent i dobru energiju u ulicu će donjeti i Baby Dooks koji će u svojoj kućici pripremati drugačije i zanimljive hot dogove, kobasice i još štošta toga. Da posjetitelji ne bi ostali žedni, tu je već kultna “Rakijarnica”.

Za „kuhanje“ dobrih fotografija bit će zaslužan “Photo Bootique” koji će posjetiteljima omogućiti da zabilježe vesele trenutke ovogodišnjeg Fuliranja.

Kurelčeva ove zime postaje najveći disko na otvorenom. Ideja je presjekom disko kulture od njenih začetaka sa početka 70-ih, pa sve do danas, rasplesati i ugrijati posjetitelje u hladne, zimske dane.

Donna Summer, Marvin Gaye, “Bee Gees”, “Kulušić”, “Saloon” i “Studio 542, samo su neki od glazbenika i disko ikona kojima ćemo ovim putem odati priznanje. Osim bogatog audio-vizualnog dojma, u ulici će biti odlična ponuda hrane i pića koja neće ostaviti ravnodušne ni najzahtjevnije posjetitelje. Plesnjaci, DJ-i, tematske večeri, plesne i glazbene radionice, samo su dio programa kojim će se dočekati posjetitelji tj. “fuliranti”.