I ove godine, “Odbor za tumore Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti” i zaklada “Onkologija” organiziraju u Palači “HAZU” znanstveni sastanak o tumorima prostate u petak, 25. studenog od 9-15 sati.

Program 4. znanstvenog sastanka “Tumori prostate” posvećen je novostima u dijagnostici i terapiji tumora prostate. Sastavljen je od jedanaest predavanja raspoređenih u dva navedena tematska bloka. Za kraj programa pripremljeni su i prikazi bolesnika o kojima raspravljaju urolozi, patolozi i klinički onkolozi.

Uz predavanja u dva tematska bloka i prikaze bolesnika, ove su godine na programu i dva satelitska simpozija koja se bave komparativnom procjenom učinka terapije abirateronom i enzalutamidom u bolesnika s metastatskim rakom prostate otpornim na kastraciju, koji nisu liječeni kemoterapijom, te iskustvima u liječenju kabazitakselom u Hrvatskoj.
Predavači iz područja dijagnostike i terapije tumora prostate , kao i sudionici rasprave u prikazu bolesnika vodeći su hrvatski eksperti ovog područja onkologije.