Portal dalje.com je primio zahtjev za demanti članka kojeg objavljujemo u cijelosti jer nas tako zakon traži bez obzira što mi mislili ili znali o sadržaju istog:

Obraćam Vam se u zastupanju moje stranke gospodina Ivice Lovrića, Vladimira Filakovca 17, Zagreb-Sesvete, sa zamolbom da sukladno Vašoj zakonskoj obvezi objavite ispravak netočnih informacija objavljenih na portalu dalje.com dana 5.listopada 2016. u članku pod naslovom “Bandićeve muške ljubavi”, autora Tomislava Galovića.

U spornom članku objavljene su neistinite tvrdnje i difamirajući vrijednosni sudovi na račun gospodina Ivice Lovrića. Moju se stranku neosnovano optužuje za počinjenje kaznenih djela čime ga se stavlja u vrlo nezavidan položaj, ismijava ga se na krajnje neukusan način i šalje javnosti poruka o njegovoj neupitnoj amoralnosti. Autor članka iznio je konstrukcije i uvredljive vrijednosne sudove shvačajući da je medijska sloboda izražavanja bez ograničenja. Objavom ovog napisa koji je ispod profesionalne razine, mojoj stranci je nanesena šteta povredom ugleda, časti i dostojanstva.

Netočne su i uvredljive tvrdnje da bi gospodin Ivica Lovrić bio bogat ili možda najbogatiji u Zagrebu, da bi njegovo navodno bogaćenje i poslovni uspjeh bio rezultat problema u kojima se navodno nalazi gradonačelnik Milan Bandić, da bi tajna njegova uspjeha bilo podilaženje gradonačelniku, da ima razloga da oko njega Uskok najviše steže obruč, da je spreman nagoditi se s Uskokom i u zamjenu za pokajanje “rado guliti krumpire”, isto to učiniti kako bi zadržao nelegalno stečenu imovinu, da tu imovinu skriva i da je zato na svojim imenima drži rodbina i prijatelji, te da je gradonačelnika Milana Bandića, koji je opijen njegovim utjecajem, uvjerio da su birači i građani potkupljivi kao i oni. Posebno je nisko i uvredljivo aludirati na amoralnost djece gospodina Lovrića.

 

Ovime odlučno odbacujem ove neistinite tvrdnje i stoga zahtjevam da se objavi ispravak slijedećeg sadržaja:

 

“Ispravlja se informacija objavljena na portalu dalje.com dana 5.listopada 2016. u članku pod naslovom “Bandićeve muške ljubavi”, autora Tomislava Galovića slijedećim: Netočne su tvrdnje da bi gospodin Ivica Lovrić bio bogat ili možda najbogatiji u Zagrebu, da bi njegovo navodno bogaćenje i poslovni uspjeh bio rezultat problema u kojima bi se nalazio gradonačelnik Milan Bandić, da bi tajna njegova uspjeha bilo podilaženje gradonačelniku, da ima razloga da oko njega Uskok najviše steže obruč, da je spreman u zamjenu za pokajanje “rado guliti krumpire”, isto to učiniti kako bi zadržao nelegalno stečenu imovinu, da tu imovinu skriva i da je na svojim imenima drži rodbina i prijatelji, te da je gradonačelnika Milana Bandića, koji je opijen njegovim utjecajem, uvjerio da su birači i građani potkupljivi kao i oni. Gospodin Ivica Lovrić obnaša funkciju pročelnika na legitiman način, profesionalno, predano i sukladno pozitivnim propisima, a po tom principu ima suradnju i s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Gospodin Lovrić u svojem vlasništvu ima točno onu imovinu koja glasi na njegovo ime, koja je službeno evidentirana, provjerljiva i ni po čemu nije protuzakonito stečena. Ivica Lovrić zastupan po Krešimiru Krsniku, odvjetniku iz Odvjetničkog društva KRSNIK&PARTNERI d.o.o.”

 

Slijedom navedenog molim da postupite sukladno odredbi čl.41. i 42. Zakona o medijima te ovaj ispravak objavite u cijelosti u prvom izdanju elektroničke publikacije dalje.com, a sve na istom ili istovrijednom mjestu gdje su objavljene sporne informacije bez ikakvog kraćenja ispravka. U protivnom biti ću prisiljen zatražiti zaštitu prava moje stranke pred nadležnim sudom.