14. “Human Rights Film Festival”, festival angažiranog i autorskog filma, održat će se od 5. do 11. prosinca u kinu “Europa” i multimedijskom centru “Studentskog centra” u Zagrebu te od 8. do 12. prosinca 2016. u riječkom “Art-kinu Croatia”.
Filmski program ove godine donosi 35 dokumentarnih i igranih naslova, a festival će otvoriti svježi dokumentarac istaknutog njemačkog autora Wernera Herzoga, “Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”, u kojem istražuje utjecaj virtualnog svijeta od njegovih početaka do najšireg dosega, istražujući digitalni krajolik s jednakom znatiželjom i maštom kakvom je prethodno pristupao istraživanju destinacija kao što su Amazona, Sahara, Južni pol ili australska divljina.

76-minuta-i-15-sekundi-s-abbasom-kiarostamijemaquarius
Pored spomenutog naslova, u sklopu otvaranja festivala, bit će prikazan i posljednji dokumentarac nedavno preminulog Abbasa Kiarostamija, film “Vodi me kući”. Za sve ljubitelje života i djela renomiranog iranskog filmaša, vrijedi istaknuti i da će prvi festivalski dan uključiti projekciju dokumentarca “76 minuta i 15 sekundi s Abbasom Kiarostamijem” autora Seifollaha Samadiana u kojem će gledatelji imati jedinstvenu priliku zaviriti u dosad neobjavljene i neotkrivene trenutke Kiarostamijeva života i rada.