U utorak 29. studenog Dirty Old Shop i “Vintage Industrial Bar” vam poklanjaju koncert legenadnih ska pionira, grupe “The Toasters”. “The Toasters” su klasika američkog trećeg ska vala, bend koji je rock lektira sa 5.000 koncerata diljem svijeta i koji promiče ska ritmove već više od 30 godina. Zadnji put su u Zagrebu bili lani kada su promovirali novi singl “House Of Soul”. Ulaz je besplatan.
U četvrtak 1. prosinca “Vintage Industrial” priprema prvu poslasticu za ljubitelje jugoslavenskog rock ‘n’ rolla. Legendarna “YU Grupa” nakon nešto manje od dvije godine ponovno će stati na pozornicu tog zagrebačkog rock kluba.

unnamed-3
“Yu Grupa” smatra se najdugovječnijim rock bendom iz Srbije. Pripisuje im se titula pionira kombiniranja rock glazbe s tradicionalnim balkanskim elementima.
Osnovani su danas već davne 1971.-e, a cijela im je ova godina prošla u proslavi velikog jubileja u sklopu kojeg su odsvirali niz slavljeničkih koncerata diljem bivše Jugoslavije pod sloganom ’45 godina čistog rock ‘n’ rolla’.
Osim proslave 45. rođendana, “YU Grupa” je u travnju ove godine u suradnji s PGP RTS-om objavila album naslovljen “Evo stojim tu”. S tog friškog, punokrvnog hard/rock blues albuma izbačena su tri singla i prateća im video spota “Panika”, “Ko” i “A banki je 7”.
Trenutnu postavu YU Grupa čine Dragi Jelić, Žika Jelić, Petar Jelić i Slobodan Jurišić.
Cijena ulaznica za koncert YU Grupe 1.12. u “Vintageu” iznosi 70 kn u pretprodaji dok će na dan koncerta njena cijena biti 90 kn. Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti u “Vintage Industrialu” i Kavezu (Savska 160) te u Dirty Old shopu (Tratinska 18).

U petak, 2.12. s početkom u 22 sata nastupaju “Strength”- zagrebački Pantera tribute bend koji se vraća na “mjesto zločina” u sklopu 12. obljetnice smrti gitarista Dimebaga Darrella Abbotta.
Darrell Lance Abbott (Arlington, Teksas, 20. kolovoza 1966. – Columbus, Ohio, 8. prosinca 2004.), poznat kao “Diamond Darrell”, “Dimebag Darrell” ili jednostavno “Dime” je bio američki glazbenik, najpoznatiji kao gitarist i osnivač sastava Pantera.
Također je svirao u sastavima “Damageplan” i “Rebel Meets Rebel”, te je mlađi brat bubnjara Vinnia Paula Abbotta. Smatra se jednim od najutjecajnijih gitarista modernog heavy metala te su ga čitatelji magazina Guitar World proglasili sedmim najboljim heavy metal gitaristom svih vremena.
Preminuo je 8. prosinca 2004. nakon pucnjave na nastupu u Columbusu.
“Strength” čine četvorica mladića, ujedno i članovi zapaženih autorskih metal bendova, koji Panteru slušaju od osnovnoškolskih dana te su iz ljubavi prema ostvarenjima ove heavy metal institucije napravili tribute, a svojom set listom koja je sastavljena od najvećih hitova svima omiljenog teksaškog benda sigurno neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ulaznica je 20 kuna, 10 za studente.
Naoštrite mamuze, otvorite viski i pripremite se za teksaški masakr teškim riffovima!

unnamed-4 unnamed-1
“Ekatarina Velika” ili “EKV” bila je jedna od najpoznatijih i najuspješnijih rock grupa i to u dosta kratkom periodu od 1982. – 1994. kada je preminuo frontman Milan Mladenović.
Grupa je nastala 1982. godine u Beogradu, kada su pjevač i gitarist grupe “Šarlo akrobata”, koja se malo prije toga raspala, Milan Mladenović i gitarist Dragomir Mihajlović Gagi osnovali sastav “Katarina II”.
Bend je nekoliko puta mijenjao članove, a svi zajedno zaslužni su za diskografiju koja je i dan danas među pjesmama koje slušaju i stari i mladi. “IQV” (“EKV REAL TRIBUTE”) osnovan je 2000. godine u Rumi. Bavi se interpretacijom pjesama kultne jugoslovenske grupe Ekatarina Velika.
Cilj benda je da svirkom približi mlađim generacijama bar djelić onoga što se moglo čuti na nastupima “Ekatarine Velike”, ali i podsjećanje starijih generacija na nešto što je bilo vrijedno na ovim prostorima. Slove za najbolji EKV tribute bend. Početak programa je u 22 sata, a početak koncerta u 23.30. Ulaznica je 20, a za studente 10 kuna.