Ovog prosinca Gornjim gradom širi se prisna blagdanska atmosfera – u gornjogradska dvorišta i “Dvorišta” unose čaroliju Adventa. Nakon opetovanih zahtjeva i mnogobrojnih upita, “Dvorišta” od sada dočekuju brojne posjetitelje i u novom Adventskom izdanju!

Prvog dana manifestacije, u subotu 3.12. “Dvorišta” se otvaraju u 17 sati. Do petka 23.12. “Dvorišta” su otvorena svakim danom od 17 do 23, a iznimno u subotu 10.12. i 17.12. već od 10 do 23 sata. Brojne prijatelji “Dvorišta” bit će ugošćeni  na čak pet lokacija. Riječ je o nekim već dobro poznatim i omiljenim prostorima poput dvorišta Palače Balbi (Staroslavenski institut) u Demetrovoj 11 ili privatnog dvorišta obitelji Milovac u Opatičkoj 19. No tu su i čak tri noviteta: atrij Muzeja grada Zagreba u Opatičkoj 20-22, atrij Palače Amadé (Hrvatski prirodoslovni muzej) u Demetrovoj 1 te dvorište Palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch (Hrvatski povijesni muzej) u Matoševoj 9.

dvorista_adventsko-izdanje_vizual

Skrivena u zimskoj idili Gornjega grada, adventski ukrašena, topla, intimna i romantična, natopljena mirisima i okusima zime, cimetom, klinčićima i kuhanim vinom, rakijama i malim slatkim zalogajima, ispunjena zvucima božićnih napjeva i živim svirkama, s puno zabave, dobrih želja i veselja – “Dvorišta” u blagdanskom izdanju nude sasvim poseban, drukčiji i intiman doživljaj Adventa kakav još niste doživjeli!

Svako dvorište u sklopu manifestacije pričati će ovog prosinca svoju jednu i jedinstvenu božićnu priču postajući idealno mjesto za zabavu i druženje.

Za svakog će se tu naći ponešto zbog čega su “Dvorišta” i prepoznata kao “najbolja urbana zabava” i “projekt s dušom”, stoga vam organizatori poručuju: “Obucite svoje najtoplije čizmice i navucite omiljene vunene rukavice, a “Dvorišta” će se pobrinuti za sve ostalo.”.