Iako je Gajeva po planu trebala biti otvorena sredinom studenog, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pustio je tek jučer u promet ulicu koja je vapila za obnovom i promjenom 120 godina starih instalacija. U Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada i graditeljstvo imali su ambiciozan plan: prva faza predviđena je od 16.9. i uključivala je radove od Mihanovićeve do Ulice B. Trenka. Druga faza radova trebala je početi 19. rujna u 8 sati na dijelu od Mihanovićeve do Ulice A. Hebranga, dok se u trećoj fazi, kojoj je početak bio planiran 22. rujna, u 8 sati radovi proširiti na dio Gajeve od Mihanovićeve do Tesline ulice. No, radovi su probili rok i to debelo.

“Zahvaljujem svim djelatnicima tvrtki koje su radile na uređenju i svojim suradnicima koji su ovo koordinirali”, rekao je gradonačelnik Bandić uz ispriku građanima za prometne gužve i zahvalu za strpljenje, objasnivši kako se ovi radovi nisu mogli napraviti u ljetnim mjesecima jer natječaj tada nije bio gotov.

Kako se čulo na licu mjesta, u Gajevoj ulici uspostavljena je nova regulacija prometa – zajedničko prometovanje biciklista s motornim vozilima na kolniku na način da se biciklistima omogućava jednako kretanje na kolniku (desna prometna traka) kao i vozačima motornih vozila.
Uz radove na prometnici obavljeni su radovi na zamjeni postojećih komunalnih instalacija i to: Gradska plinara Zagreb u sklopu investicijskog održavanja zamijenila je postojeći plinovod na istočnoj strani prometnice zajedno sa svim kućnim priključcima dok je Vodoopskrba i odvodnja u sklopu svoje investicije rekonstruirala vodoopskrbni cjevovod sa svim kućnim priključcima.
U sklopu radova u potpunosti je uklonjena postojeća kolnička konstrukcija u debljinama od 38 do 61,5 cm. Izmjenom prometnog rješenja uveden je “sharing space” na kolniku za bicikliste i vozače motornih vozila, te se biciklistička staza neće uspostavljati na istočnom nogostupu. Radovima su također bili obuhvaćeni obostrani nogostupi, parkirališna mjesta te pješački hodnici na dužini od 638 metara na ukupnoj površini od 11.000 m2. Rubnjaci na zapadnom nogostupu su ugrađeni na visinu od 3 cm u odnosu na niveletu kolnika kako bi se omogućilo lakše parkiranje vozila. Niveleta ceste se nije mijenjala. Radovi na prometnici su se odvijali u etapama, gdje je na svakoj etapi prvo izveden vodovod s priključcima, pa plinovod s priključcima nakon čega se pristupilo uređenju prometnice.

Ukupna vrijednost svih radova je oko 7 milijuna kuna.

Osim građana koji su prigovarali zbog oduljenja radova, javili su se i političari. Tako su vijećnici GČ Donji Grad HSLS reagirali prije nekoliko dana zbog oduljenja: “Jesu li zbog krive procjene gradskih službi i gradonačelnika ili objektivnih razloga radovi morali trajati toliko dugo? Građevinski radovi koji bi trebali biti gotovi u mjesec dana nažalost u Gradu Zagrebu nerijetko traju i mjesecima. Ne bi li prioritet izvođenja radova u centru grada zbog financijskih gubitka poslovnih subjekata i Grada Zagreba kao i zbog prometnog zagušenja, trebala biti brzina realizacije radova. Nažalost ovdje smo bili svjedoci da su tvrtke koje su angažirane za te radove svoje aktivnosti izvodile samo za osmosatno radno vrijeme i u pravilu samo tijekom radnog tjedna. Da li se mogućim produžavanjem izvođenja i dužine radova dodatno prazni gradska blagajna pod izlikom VTR-a i režijskih troškova? Pozivamo da se s obzirom na dužinu radova na Britanskom trgu i Gajevoj ulici javno prezentiraju svi troškovi , te da se napravi usporedba između natječajnog iznosa kao i razlike tj. ukupno plaćenih iznosa svih situacija od strane Grada Zagreba/Zagrebačkog holdinga i Zagrebačkih cesta prema izvođačima.
Zagrebačkim hotelijerima i ugostiteljima kao i obrtnicima i gospodarskim subjektima koji rade u Ulici Ljudevita Gaja i na Britanskome trgu odnosno Pantovčaku i Zelengaju, učinjena je značajna financijska šteta zbog blokade pristupa njihovim poslovnim kapacitetima.

Bili smo svjedoci kada je u iskopani šaht upao auto s dvoje Francuza koji su slijedili GPS na putu prema hotelu “Dubrovnik”. Zapitajmo se kakvu sliku će to dvoje turista poslati svijetu? Uspjeh u turizmu je trnovit i ne ugrožavajmo ga bespotrebno.”, zaključili su Darko Klasić, tajnik “HSLS”-a Grada Zagreba, Dejan Bosak, predsjednik Savjeta za turizam GV “HSLS”-a Grada Zagreba, Alen Lochert vijećnika “HSLS”-a GČ Donji grad.

Za završan detalj preuređenja Gajeve ulice bila je planirana i sječa stabala. Prije petnaestak dana neka su stabla, stara i bolesna, već posječena i zamijenjena mladicama, a u posljednji trenutak namjeravalo se posjeći i zdrava stabla koja su mogla još godinama ukrašavati ulicu. No nakon reagiranja “Zelene akcije”, gradonačelnik je odlučio poštediti stabla i to navodno zbog vjerverica kako bi “mogle od Medvednice do Jaruna doći sa stabla na stablo”. Osim što ih neće posjeći Bandić je odlučio i da radnici trebaju počupati tek posađene mladice i zamijeniti ih većima, minimalne visine 8 metara i opsega debla najmanje 42 centimetra.