U nedjelju 4. prosinca, u 11 sati na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 6 u organizaciji “Međunarodnog kluba žena Zagreb” svečano će se otvoriti “Božićni sajam”. Sajam će otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i predsjednica Kluba Hafiza Richany.

Božićni sajam traje od 11 do 16 sati, a posjetitelji će moći uživati u okusima svjetske kuhinje iz 50 različitih zemalja. Neki od specijaliteta koji će se naći na štandovima su: Arepas iz Čilea, vafli iz Velike Britanije, tradicionalna njemačka torta od sira, cous cous iz Maroka, baklave i datulje iz Alžira, švicarski raclette s krumpirom, kruh od đumbira i sir iz Slovačke, sushi iz Japana, pão de queijo (kruh sa sirom) i Brigadeiro (čokoladni tartuf) iz Brazila, Turli tava iz Makedonije i mnoga druga ukusna jela svjetske kuhinje.
Tijekom dana posjetitelje čekaju tradicionalne plesne izvedbe u orginalnim kostimima iz 11 zemalja, među kojima su: Indija, Australija, Čile, Ukrajina, Južna Koreja, Poljska, Srbija, Peru, Kosovo, Makedonija i Irska itd.

Osim toga, posjetitelji će moći sudjelovati u nagradnoj lutriji, te osvojiti nagrade poput zrakoplovnih karata do raznih europskih i svjetskih destinacija, vikenda za dvoje u hotelima s 5 zvjezdica, poklon kupona za najbolje zagrebačke restorane, božićne poklon košare s hranom, kućanske aparate i mnoge druge vrijedne nagrade. Srećke će se prodavati po cijeni od 10 kuna, u petak i subotu u prizemlju “Centra Cvjetno” te na samom događaju u nedjelju. Ukupna vrijednost nagrada premašuje iznos od 100 tisuća kuna. Za najmlađe posjetitelje pripremljen je poseban “Kutak za djecu”, a očekuje ih i Djed Božićnjak. Ulaz je slobodan.

Sva prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću “Vladimir Nazor” i Glazbenoj školi “Bruno Bjelinski”, koje su obje iz Daruvara i Udruzi “SO DO – El Sistema Hrvatska”, programu društvenog razvoja djece i omladine u Hrvatskoj. Dječjem vrtiću Vladimir Nazor, koji ima 240 djece, potrebna je oprema za igralište, a Glazbenoj školi Bruno Bjelinski potrebno je proširenje pozornice u kino dvorani u Daruvaru, kako bi se mogao smjestiti novi, veći klavir, koji su dobili putem donacije. Udruga “Sustav Orkestra Djece i Omladine” – “SO-DO El Sistema Hrvatska”, dio je međunarodno priznatog glazbenog programa, čiji je cilj potaknuti intelektualni, društveni i emocionalni razvoj djece i mladih kroz glazbu putem orkestralnog muziciranja.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 200 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece.

Novačana donacija može se uplatiti na slijedeći račun: PBZ Banka: Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB, naznaka: Za Božićni sajam; IBAN HR65 2340 0091 5106 8239 4. SWIFT CODE: PBZGHR2X