Dizajneri Šesnić&Turković, pod kodnim imenom “SH&T”, priredili su sinoć neobičan božićni party povodom predstavljanja svoje prve knjige radova. Na “SH&TMAS Partyju” predstavili su svoja dosadašnja najveća dostignuća od kojih su mnogobrojna nagrađena međunarodnim i domaćim nagradama. Čak tri prestižne “Red Dot” nagrade, “Oktavijan” i Porin za najbolje likovno oblikovanje samo su neka od referentnih priznanja kojima se ovaj dizajnerski studio može pohvaliti.

hladno-pivoknjiga-radova-sesnicturkovic-2
“Marko i ja smo se upoznali na prvoj godini Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu. Na jednom zadatku kolegija ‘produkt dizajn’ na prvoj godini radili smo zajedno kartonski kofer za skladištenje i prenošenje B1 plakata i već smo tu otkrili da suradnja super funkcionira. Tako je zapravo krenula cijela ova priča koju smo pokušali zaokružiti knjigom radova koju smo danas predstavili.” osvrnuo se Goran Turković na početak suradnje i poznanstva ove dvojice perspektivnih dizajnera. “Cijeli naš proces rada i razvoja sada je opipljiv u obliku knjige radova koja je zapravo kruna naše suradnje u proteklih deset godina otkad službeno postojimo kao duo Šesnić&Turković.”, zaključuje Turković.

knjiga-radova-sesnicturkovicunnamed-1
Neki od njihovih najpoznatijih radova su dizajn plakata za filmove “Zvizdan”, “Teleport Zovko”, “ZG80”, dizajn kampanje za 14. Zagreb Film Festival, dizajn izložbe za MUO “Veličanstveni Vranyczanyevi”, dizajn ambalaže za Ili_Ili lampe, dizajn osnovnog vizuala za Dubrovačke ljetne igre 2013., dok su neki od novijih radova plakat za film “Ne gledaj mi u pijat”, novi cover albuma “Hladnog piva” te vizualni identitet projekta “Parkovi Hrvatske”.