Još jedan kandidat najavio je kandidaturu za gradonačelnika Zagreba. Priopćenje iz stožera novog kandidata prenosimo u cjelosti:

“Dragan Martinović, poduzetnik i predsjednik Budnice Hrvatske – Zajednice bosanskih Hrvata, u petak, 2. prosinca 2016. u Zagrebu je predstavio kandidaturu za gradonačelnika Grada Zagreba. Predstavljajući program, kojim ulazi u utrku za čelno mjesto metropole, Martinović ga je sažeo u nekoliko ključnih programskih smjernica.

– Zagreb svima, a ne samo njima, njegov je moto, kojim poziva da se Grad Zagreb vrati svima kojima pripada, a to su njegovi stanovnici, a ne da njime upravlja 200-300 bogatih obitelji koje imaju sve, a svi drugi građani gotovo ništa.

– Želim potaknuti onu tihu većinu koja šuti, jer je nitko ništa ne pita da se aktivira i uključi u upravljanje Gradom. Mnogi od njih imaju rješenja, ali ih nitko ne pita, a oni se sami ne znaju gurati, naglasio je Martinović, kazavši kako želi biti ‘glas’ upravo tih građana.

Govorio je i o ključnim točkama svoga programa, kojega će detaljnije predstaviti na tematskim konferencijama za medije. Među važnim točkama su urbana obnova Grada Zagreba te rješavanje prometnih gužvi i prometne infrastrukture, kazao je Martinović, dodavši kako je neshvatljivo da Grad posljednjih 20-ak godina nije izgradio niti jednu novu aveniju. Posebnu pažnju treba posvetiti rješavanju parkirnog prostora i uvođenju nove regulacije prometa te obnovi svih javnih sadržaja i izgradnji novih škola, domova zdravlja i vrtića.

– Potrebno je osigurati više novca za gradsku kulturu i ravnomjernije raspodijeliti taj novac, jer zašto bi Sesvete ili Dubrava, na primjer, bili kvartovi bez kulturnog sadržaja, odnosno uvijek daleko od takvih programa, kaže Martinović. Dodaje kako trebamo obnoviti postojeće sportske objekte po kvartovima i graditi nove sportske sadržaje.

– Moramo imati i više razumijevanja za vlasnike kućnih ljubimaca i osigurati više parkova za šetnju s ljubimcima, te pokazati više brige za bicikliste, kaže kandidat za gradonačelnika Zagreba. Posebno mjesto u programu imat će briga za mlade, ali i umirovljenike.”, završava Martinović.