Tijekom vikenda je gorilo u Zagrebu; prvi požar je izbio oko podneva u podrumskim prostorijama stambenog objekta na adresi Ulica Ante Topića Mimare 20. U intervenciji sudjeluje je sudjelovalo devetnaest vatrogasaca Vatrogasne postaje Jankomir i Vatrogasne postaje Centar s 5 vatrogasnih vozila, službenici Policijske uprave zagrebačke, djelatnici Hrvatske elektroprivrede Zagreb, ekipa Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i dežurni službenici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Dvije osobe su zatražile liječničku pomoć zbog udisanja dima. 59-godišnjak je zapalio svijeću i najvjerojatnije istu prevrnuo, nakon čega se požar proširio na druge šupe. Uslijed pucanja vodovodne cijevi i gašenja požara, prodrla je voda u skladište poduzeća iz Zagreba kao i pucanja zidova. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Drugi požar izbio je u 14.30 kad se zapalio glomazni otpad na otvorenom prostoru u blizini ulice Antuna Šoljana u Jankomir. U intervenciji je sudjelovalo vatrogasaca Vatrogasne postaje Jankomir, Dobrovoljno vatrogasno društvo Zapad i Dobrovoljnoo vatrogasno društva Kustošija s 4 vatrogasna vozila.

U nedjelju, između 7 i 9 sati, u Vrbovcu, Lukovo, iz peći na drva izbio je  požar vikendice u vlasništvu 51-godišnjaka. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna.