Goran Beus Richembergh, saborski zastupnik i predsjednik velikogoričkog HNS-a, najavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Velike Gorice.

Sutra s početkom u 17.30 u dvorani Doma kulture na Galežnici počinje Beus Richemberghovo službeno otvaranje kampanje za gradonačelnika Velike Gorice,

Posebna gošća na otvaranju kampanje bit će potpredsjednica HNS-a, saborska zastupnica i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš.

Do lokalnih izbora preostalo je šest mjeseci i tri vodeće goričke stranke objavile su svoje kandidate za prvog čovjeka Velike Gorice. HDZ u utrku za treći mandat vodi Dražen Barišić, SDP je najavio kandidaturu Aleksandra Horvata, a treći javno potvrđen kandidat je upravo koalicijski partner SDP-a Goran Beus Richembergh. Bit će to druga kandidatura za Beusa Richembergha koji je 2009. godine u prvom krugu izbora dobio 10,58% glasova birača.

Kako piše portal Vgdanas.hr, u političkim kuloarima se nagađa da bi se gorički SDP-ovci mogli povući iz utrke i odustati od svoga kandidata, čije predstavljanje je bilo najavljeno pa naprasno otkazano, i podržati Beusa Richembergha kao zajedničkog kandidata.

Nedavno je Beus Richembergh optužio HDZ zbog, kako je napisao, nepotizma i korupcije u Velikoj Gorici. U prilično oštrom statusu na Facebooku on je HDZ-ovce optužio da su nakrcali javna poduzeća uhljebima kojih je toliko da ni fizički ne stanu na radna mjesta.

“Dosegnut je povijesni maksimum: u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu zaposlena je 41. osoba!!! I to nitko drugi nego supruga jednoga od gradskih pročelnika i v.d. predsjednika velikogoričkoga HDZa! Nepotizam, korupcija, pogodovanja: to je već dugo prava istina o vlasti u našem gradu. Sve javne ustanove, gradske tvrtke i gradska uprava pucaju po šavovima od nakrcanih političkih uhljeba na izmišljenim radnim mjestima. Više nemaju ni fizički gdje sjesti. Računa se da ih je u mandatima gradonačelnika Barišića tako zaposleno već više od 400! Samo u gradskoj upravi danas radi 100 službenika više nego 2009. godine kad je Barišić došao na vlast. Goričani moji, vrijeme je”, napisao je Goran Beus Richembergh na svom Facebook profilu.

Također, svojedobno je na istoj društvenoj mreži oštro kritizirao Vladu jer ne ispunjava svoje financijske obveze pri gradnji osnovnih škola i sportskih dvorana u pojedinim gradovima i općinama, a pritom nije poštedio ni državnu tajnicu za sport Janicu Kostelić koja je, kako je istaknuo, šutke promatrala kako vladajući odbijaju amandmane HNS-a i HSU-a i poručio joj je da glumi gljivu.

Goran Beus Richembergh rođen je 31. srpnja 1965. u Splitu. Završio je Centar za odgoj i obrazovanje u brodograđevnoj industriji u Splitu, (SSS – suradnik u kulturno-znanstvenim ustanovama).