Zagreb Pride u suradnji s Lezbijskom organizacijom Rijeka LORI organizira panel na temu homofobičnog i transfobičnog nasilja i zlostavljanja u sustavu obrazovanja pod naslovom “Homofobija i transfobija u sustavu obrazovanja” u srijedu, 14. prosinca u 19:30 sati
na Fakultetu političkih znanosti.

Spolna orijentacija i/ili rodni identitet česta su osnova diskriminacije, društvene stigmatizacije i marginalizacije unutar obrazovnog sustava. Budući da postoje konkretni otpori uvođenju obrazovnih sadržaja i praksi koje bi školsko osoblje i učenike/ce upoznale s tematikom homofobičnog i transfobičnog nasilja te škole učinile sigurnijima, cilj tribine je upozoriti na psiho-socijalne posljedice koje takvo nasilje ima za LGBTIQ učenike i učenice i mlade.

Na panelu će kao govornice sudjelovati predstavnice organizacija civilnoga društva koje se bave temom obrazovanja te predstavnice obrazovnih ustanova s iskustvom u suzbijanju nasilja na osnovi spolne orijentacije i rodnog identiteta. Pozvane su i predstavnice i predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje te Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Govornice će biti: Martina Horvat, GOOD inicijativa, Sunčica Remenar, profesorica, Obrtnička škola za osobne usluge, Iva Žegura, psihologinja, klinika za psihijatru Vrapče, Dino Markešić, učenik, Strojarska tehnička škola Faust Vrančić i Mia Gonan, aktivistkinja, Zagreb Pride.