Na velika platna u četvrtak 8. prosinca stižu sudbinski susreti i ljubavni trokuti upakirani u šarmantnu božićnu komediju Sve najbolje Snježane Tribuson. Radnja filma smještena je u božićno vrijeme, kad svatko svakome želi sve najbolje, a u njemu se isprepliću sudbine usamljene slastičarke Verice (Ksenija Marinković) koja je davno odustala od traženja “onog pravog”, Brankice (Renata Pokupić), svjetski uspješne operne pjevačice razočarane u ljubav i karizmatičnog baritona Martina (Ozren Grabarić) koji se oporavlja od bračnog brodoloma.

Scenaristica i redateljica Snježana Tribuson otkrila je kako joj je inspiracija za lik Ljube(Goran Navojec iz teasera) poslužio lik ozloglašenog zavodnika Don Giovannija iz istoimene Mozartove opere. Majstor Ljubo ljubitelj je žena koji uživa u svakom novom zavođenju i ženskoj pažnji. Njegov šarm namjenjen je svim ženama jednako. Ne štedi riječi kad god je u ženskom društvu i jednakim žarom pristupa svima.

 

Uz navedene protagoniste, u niz komičnih ljubavnih (ne)zgoda upleteni su i spomenuti slatkorječivi soboslikar Ljubo (Goran Navojec), dvije medicinske sestre (Ksenija Paić i Dora Fišter Toš) koje pokušavaju razumjeti kako funkcionira muški mozak i Tomo (Bogdan Diklić), poljoprivrednik vrlo neobičnih talenata. Malo je vjerojatno da u ovom preplitanju veliku ulogu može imati grupica žohara, medenjaci i jedna operna arija, ali u ovoj priči je baš tako.

“Sve najbolje” četvrti je cjelovečernji igrani film redateljice Snježane Tribuson, autorice poznatih hrvatskih filmova “Prepoznavanje” (1996.), “Tri muškarca Melite Žganjer” (1998.) i “Ne dao Bog većeg zla” (2002.) te popularne serije “Odmori se, zaslužio si”. Film je nastao u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.