Advent u Zagrebu

I dok slike Adventa u Zagrebu osvajaju hrvatske i strane medije, a Zagreb se i ove godine natječe za najbolji Božićni sajam Europe, mi smo zavirili u kućice i pronašli suvenire koji također mogu zaslužiti titulu najboljih jer su svi od reda ručno izrađeni u Hrvatskoj.

Brojnim turistima koji dolaze u naš grad, a čini se da ponovno obaramo rekorde, kako u dolascima tako i u noćenjima, Zagreb nudi nebrojene domaće delicije, čak i mnogim Hrvatima omiljenu sarmu.

No, kako je vani hladno, našu pažnju privukla je adventska kućica u kojoj se mogu kušati i kupiti razna alkoholna pića domaće proizvodnje – sve vrste rakija i likera, a među njima i liker od čokolade ‘teta Marica’. U istoj kućici na Europskom trgu prodaju se i sapuni različitih namjena, njih čak 14 vrsta te kreme za lice i ostale dijelove tijela – sve od reda domaće, bez kemijskih i bez životinjskih dodataka, kaže Hana:

Ako, pak, volite ukrašavati svoj dom ili ured pomalo neobičnim ukrasima – prva kućica u nizu na Zrinjevcu nudi upravo to. Simpatična gospođa Sanja i njen suprug od recikliranog drva izrađuju unikatne bojama bogate ukrase za zid.

Na Europskom trgu pronašli smo ručno rađene proizvode iz Varaždina. Božićne motive predstavila nam je Ivona:

 

FOTO: Rudolf i anđeli skrivaju se u gužvi suvenira na Adventu