“Ovaj Dom, koji će uskoro primiti oko 200 korisnika, zadovoljava najviše europske standarde te našim starijim sugrađanima nudi mnogo popratnih sadržaja” – rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska novog objekta na Lašćini, a što ga je Grad Zagreb preuzeo na upravljanje. “Radi se o objektu koji će nam biti model za izgradnju budućih umirovljeničkih domova, od kojih će prvi biti u Markuševcu” – dodao je gradonačelnik te je najavio posjet Domu već za mjesec dana, a nakon što se u njega smjeste korisnici.

161207_dom-lascina-1

Kako je objasnila Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gradonačelnik je u ime Grada Zagreba sklopio ugovor o kupoprodaji opremljenog objekta za smještaj starijih osoba s tvrtkom Animus primo d.o.o., čiji su predstavnici danas predali ključeve novog Doma predstavnicima Grada. Dom će pružati smještaj za 60 korisnika u stambenome dijelu; 113 korisnika koji trebaju pojačanu njegu i 24 korisnika oboljela od demencije, npr. Alzheimerove bolesti na dva specijalizirana odjela. Radovi na izgradnji Doma u vrijednosti od 93 milijuna kuna bez PDV-a su započeli u srpnju prošle godine, a 30. studenog ove godine je ishođena uporabna dozvola, čime su uvjeti po kojima Grad može preuzeti upravljanje nad objektom ispunjeni.

161207_dom-lascina-2

“Ovaj Dom je opremljen s modernim dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom koji udovoljavaju najvišim stručnim standardima. Također, nudi i ambulantnu rehabilitacijsku terapiju, a u prekrasnome ambijentu se nalazi i kapelica. Prve korisnike očekujemo u roku od 30 dana” – rekla je pročelnica Fortuna dodavši kako će ubuduće svaki novi dom za starije u Zagrebu biti opremljen sličnim sadržajima te kako će moći primati korisnike koji zahtijevaju pojačanu skrb, prenosi zagreb.hr.