Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba organizira donatorsku večeru „Zagreb za Srebrenicu“ , pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića. Donatorska večera će se održati u petak, 9. prosinca 2016. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu s početkom u 19,30 sati.

S pijetetom spram žrtava Srebrenice, te ujedinjeni u solidarnosti i pomoći s narodom Srebrenice, po prvi puta u Republici Hrvatskoj održat će se donacijska večera s ciljem prikupljanja sredstava za potrebe Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari. Večeri će kao posebni gosti iz Srebrenice nazočiti gđa Munira Subašić, predsjednica Udruženja „Majke Srebrenice“, gđa Hajra Čatić, predsjednica Udruženja “Žene Srebrenice”, gđa Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja “Srebreničke majke”, gđa Šuhra Sinanović predsjednica Udruženja “Žene Podrinja-Bratunac”, te g. Sadik Ahmetović, predsjednik upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

„U želji da se dodatno pomognemo građanima Srebrenice, koja  je kao simbol stradanja nevinih žrtava službeno priznatog genocida od strane međunarodne zajednice ali i Republike Hrvatske uz sveukupnu pomoć koja je u posljednjih pet godina pružana u raznim oblicima što institucijama i građanima od strane Grada Zagreba i Gradonačelnika,  želimo pomoći i na ovaj način u ovo predblagdansko vrijeme. Želja nam je pokazati veliko srce Zagreba i njegovih građana i potvrditi činjenicu da je Zagreb multikulturalan i multinacionalan grad, koji svim svojim  građanima pruža jednake uvjete i daje jednaku priliku za uspješan život u njemu“ rekao je g.Harun Omerbašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba.

„Želimo iz Zagreba poslati jasnu poruku da žrtve nikada neće biti prepuštene zaboravu te da su solidarnost, iskrena otvorenost i suosjećanje jedini put u sretniju budućnost. Veselimo se svima koji nam se žele pridružiti i biti dio ”Zagreba za Srebrenicu”, rekao je pokrovitelj večere g. Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Uz izvrsne gastronomske delicije hotela Westin, gosti će uživati i u bogatom kulturnom programu donacijske večere nastupit će renomirani umjetnici iz Zagreba i BiH: Renata Sabljak, Ervin Baučić, zbor Arabeske, KUD Frankopan, Enes Begović, Nedžad Salković i Hari Mata Hari. Moderator donatorske večere je glumac Zijad Gračić.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine grada Zagreba poziva sve Zagrepčane da se pridruže donatorskoj večeri „Zagreba za Srebrenicu“, u petak, 9.prosinca 2016. godine u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu s početkom u 19,30 sati. Donacije za stol (za 10 osoba) od  6.000,00 kn se uplaćuju na žiro-račun Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, Trnjanska cesta 35, Zagreb, IBAN: HR7723600001101696175 Zagrebačka banka. Opis plaćanja: Donatorska večera Zagreb za Srebrenicu.