Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. Nacionalno i Međunarodno finale održavaju se na Trgu bana Josipa Jelačića 10. i 11. prosinca s početkom u 18.30 sati.

Nastup na nacionalnom finalu pobjedniku će omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu – IMAGINE 2017 u Francuskoj. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj , nagrada Aquarius recordsa – izdavanje singla te nagrada Euro Unita i Yamahe – elektroakustični ukulele.

Na nacionalnom finale 10. prosinca nastupaju: Antonio David Perina, Insane Jester, Lover is dim, Kočnica, Gambit, Tantra, LOS, sArts i Matt Shaft. Nastupat će i međunarodni gosti: Salomon Jakobsson (Švedska), Please smell us (Francuska) i ThIED (Belgija).

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine tako da je ovo njegovo deseto izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika i osvojiti međunarodnu turneju po Imagine Festivalima.

U međunarodnom finalu vas očekuju: Sephion (Brazil), Theid (Belgija), The Late (Hrvatska), The Rising sun (Francuska), Ivy Moon (Španjolska), The Tape (Švedska), JESA (Zimbabwe).

Dođite i podržite ove mlade glazbenike u subotu i nedjelju na Trgu.