Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u subotu 10. prosinca, Centar za mirovne studije poziva na niz događanja koje su organizirali s partnerima i suradnicima.

U sklopu javnog predstavljanja “SOLIDARNE- zaklade za ljudska prava i solidarnost” čiji je jedan od osnivača i zakladnika Centar za mirovne studije, u 11 sati u Kinu Europa, u Varšavskoj 3 u Zagrebu, predstavit će se nova kampanja “Dobri domaćini: Podržimo mlade kreativce bez doma!”. Kampanju zajedno pokreću Inicijative “Are You Syrious?”, Inicijativa za podršku izbjeglicama “Dobrodošli!”, “SOLIDARNA” – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, “Koalicija Solidarnosti Split” i grupa Kries te volonteri, kako bi prikupili sredstva kojima će se mladim ljudima bez doma omogućiti da se izražavaju kroz umjetnost.

Zagreb, 13.2.2016. - Zagrebaèko kazalište mladih u sklopu programa "Europsko kazalište u ZKM-u" ugostilo je predstavu "Romeo i Julija" nastalu u produkciji beogradske Radionice integracije i prištinske Qendra Multimedije u režiji Mikija Manojloviæa. Na fotografiji glumica Jovana Gavriloviæ. foto HINA / Pablo Ferro Živanoviæ / Radionica integracije / ZKM / mm

Povodom sedmog rođendana Muzeja suvremene umjetnosti, svoj prvi javni nastup održat će zbor “Domaćigosti“ u 19.45 sati u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, u Zagrebu. Zbor okuplja ljubitelje pjevanja kako bi pjevanjem potakli proces integracije i interkulturalnosti te prokazali predrasude. Zbor će izvesti tri pjesme: sirijsku, armensku i balkansku.

MSU

Također, zbor “Domaćigosti“ održat će nastup i ispred Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu, Sarajevska cesta 41, u 17.45 sati, za sve izbjeglice koji se tamo nalaze.