Advent u Zagrebu

Britanske dnevne novine Guardian uvrstile su Zagreb među deset gradova u kojima treba provesti zimski odmor. Kako su napisali: “Jedan od europskih najmlađih glavnih gradova, Zagreb, fascinira atrakcijama koje uključuju sajmište Hrelić, te muzeje koji pokrivaju područja od arheologije do Muzeja prekinutih veza.

gastro-ponuda_advent-u-klovicevim-1

”Hrana je također odlična- obavezno probajte žabe umotane u pršutu u konobi Didov san ili jaja u čili sosu u Mundoaki. Za tradicionalnu hrvatsku večeru otiđite u Tač u sam centar grada. Ispijanje kave je nešto u čemu su se Zagrepčani specijalizirali: kava u Dvorištu (Jurja Žerjavića 7/29) i Finjak u Vlaškoj 78 su popularna mjesta. Tkalčićeva ulica je najprometnija za barove i restorane- ne propustite štrukle- pečeno ili kuhano tijesto sa sirom. Ima dosta dobrih hotela, a onaj s više stila je Art Hotel. Po zimi Zagreb oživljuje: Zrinjevac je potpuno ukrašen u božićnom stilu i tamo se nalazi otprilike polovica Zagrepčana u vrijeme Adventa.

Klizalište je smješteno blizu Željezničkog kolodvora, a u kupovinu možete u Tomićevu ili Bogovićevu. Zagreb ima dobru vezu sa Sljemenom koje je idealno za skijanje ili snowbordanje. Ako želite uživati u planinskom krajoliku, sjednite u autobus za Samobor”, zaključuju u Guardianu.

Na popisu najboljih zimskih destinacija našli su se i slovenska Ljubljana, slovački Poprad, njemački Baden-Baden i Memmingen, Sarajevo, švedski Are Ostersund, poljski Poznan, norveški Tromso i rumunjski Sibiu.